Accessoire collectie VAAL

Leonie   22 oktober 2014   3036 x bekeken  
Designers

Het jonge ontwerpersduo TOMASenWIES heeft hun eerste accessoire collectie afgeleverd en wij zijn fan! 

De collectie ‘Vaal’ vindt zijn oorsprong in de traditionele klederdracht. Tomas en Wies lieten zich inspireren door de vele combinaties van plooien, vouwen en vormen uit deze Nederlandse kledij. Het gebruik van plooien zie je goed terug in de rugzak uit de collectie. Aan zowel de voorkant als de zijkant zijn er plooien verwerkt, dit maakt de rugzak extra interessant. Je blijft maar kijken, op zoek naar nog andere plooien of vouwen. 

Fotografie: Nana van Dijk
Styling: Red Suitcase
Collectie VAAL: TOMASenWIES

Door het gebruik van verschillende materialen zoals riet, messing, stof en kunststof komt ook de gelaagdheid naar voren die in klederdracht te zien is. Een traditionele jurk bestaat altijd uit verschillende rokken met daarop nog eens een schort. In de ketting is deze manier van materiaalgebruik goed te zien. Het riet, stof, kunstsof en messing werken met elkaar samen in verschillende lagen, maar uiteindelijk blijft het één totaal item. Er is dus goed nagedacht over welk materiaal en hoeveel ervan in een accessoire is verwerkt. 

Fotografie: Nana van Dijk
Styling: Red Suitcase
Collectie VAAL: TOMASenWIES

Uiteraard heeft dit ontwerpersduo hun eigen unieke draai aan de collectie gegeven. Door het kleurgebruik en de strakke vormen zijn de items helemaal van nu en echte showstoppers. Deze accessoires draag je om gezien te worden!

Tip: Hou je van echt showstopper accessoires? Kies dan voor één item die je uit je outfit wil laten knallen! Neem dit item als basis en bouw je outfit daar omheen. Zo zorg je ervoor dat jouw accessoire de aandacht krijgt die hij verdient en houdt de rest van je outfit rustig.

Fotografie: Nana van Dijk
Styling: Red Suitcase
Collectie VAAL: TOMASenWIES

Ben je benieuwd naar de Vaal collectie van Tomas en Wies? De accessoires zijn nog tot en met zondag 26 oktober te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven. Hieronder zie je alvast een preview van hun prachtige stand! 

Home   /   Blog   /   Accessoire collectie VAAL