Balmain X H&M

Andrea   26 mei 2015   2310 x bekeken  
Designers

Sinds 2004 brengt H&M elk jaar een speciale collectie uit in samenwerking met een bekende designer. Vorige week werd de gast designer van 2015 bekend gemaakt: Balmain. Balmain zal voor H&M een capsule collectie ontwerpen die vanaf november in de winkels zal liggen.

Tijdens de Billboard Music Awards liep Olivier Rousteing, Creative Director van Balmain, met zijn muzes Jourdan Dunn en Kendall Jenner over de rode loper om het nieuws bekend te maken. Alledrie droegen ze al een outfit uit de Balmain x H&M collectie, om zo een glimp te geven van de eerste items. De designer ziet de samenwerking als een mooie manier om een breed publiek te bereiken en om iedereen kennis te laten maken met de wereld van Balmain: een mix van couture en streetwear, sensualiteit, energie en showbusiness.

Balmain zal zich aansluiten bij een lange lijst designers waarmee H&M al heeft samengewerkt. Enkele voorgangers zijn Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Viktor & Rolf, Rei Kawakubo, Jimmy Choo, Lanvin, Versace, Marni, Maison Martin Margiela, Isabel Marant en Alexander Wang.

Als we naar de foto’s kijken beloofd het een kleurrijke, vrouwelijke collectie te worden waarbij veel gebruik wordt gemaakt van verschillende materialen en waarbij details centraal staan.

De Balmain x H&M collectie zal vanaf 5 november online en in 250 winkels wereldwijd verkrijgbaar zijn. De collectie bevat items voor zowel dames als heren.

Het aftellen kan beginnen!

Home   /   Blog   /   Balmain X H&M