Dutch Design Week 2014

Leonie   25 oktober 2014   3033 x bekeken  
Events
 

Your Style Lab is een weekend lang op zoek gegaan naar de gaafste locaties en ontwerpers tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Nu kun je denken; Dutch Design Week zijn dat niet alleen maar interieur ontwerpers? Dat is dus zeker niet het geval! DDW biedt een podium aan ontwerpers uit alle segmenten. De verbindende factoren tussen al deze ontwerpers zijn design, technologie en mensen. Hierdoor blijf je je verrassen over de innovatieve en inspirerende ontwerpen die je op elke locatie tegenkomt. 

Design Perron

Op loopafstand van het Centraal station ligt het Design Perron. Hier bruist het van jong talent! Één van deze talenten is HMDF. Een samenwerking tussen ontwerper Ratna Ho en product ontwerper Studio Mulder. Samen maken ze collecties die bestaan uit kleding en tassen, die elkaar als outfit altijd versterken. De materialen uit de collecties zijn al net zo speciaal als de ontwerpen zelf. Van zeil en andere technische textiele worden de mooiste creaties gemaakt. 

Modebelofte 2014

In het pand van de voormalige Bongo Beach Club, naast de kroegen van PSV supporters, is de meest inspirerende mode expositie neergezet die Your Style Lab in lange tijd heeft gezien. En we moeten eerlijk zeggen, toen we buiten tussen de PSV fans stonden hadden we dat niet verwacht.

Modebelofte laat de meest innovatieve ontwerpers van nationaal en internationale bachelor en master opleidingen zien. Één van onze favorieten was het ontwerp van Emma Hardstaff. Met haar afstudeercollectie ‘Soft Extravagance’ legt ze de focus op uitvergrootte silhouetten. Door het gebruik van verschillende lagen en door de stoffen te manipuleren ontstaat er uiteindelijk de illusie van een herkenbaar kledingstuk. Wil je meer over deze nog studerende ontwerpster te weten komen kijk dan eens op de Cargo Collective website. 

Een ander ontwerp dat onze traditionele kijk op het leven even goed opschut is dat van Richard Quinn. Door het maken van collages zijn de ontwerpen van zijn afstudeercollectie ‘Cracked Couture’ ontstaan. Door het uitknippen van beelden met klassieke avondjurken, of door het verscheuren van beelden en ze opnieuw in elkaar te zetten ontstonden de ontwerpen waar Richard mee aan de slag ging. Het uiteindelijke resultaat geeft verrassende silhouetten en combinatie weer.  


Modebelofte 2014 is een expositie waar je bij elk ontwerp en verhaal opnieuw wordt verrast. Het veranderd je kijk op hoe je een ontwerpproces kunt benaderen. Dit kun je in elke situatie gebruiken, ook bijvoorbeeld hoe je je kleed. Maak eens een collage van kleuren, vormen en items die je inspireren en neem het mee tijdens je shopping trip. Je zult verstelt staan met wat voor outfit je dan in de winkel staat! 

Piet Hein Eek

Deze zeer gerespecteerde ontwerper en DDW ambassadeur zet zijn deuren een week lang open voor het publiek. Naast zijn eigen fabriek heeft Piet Hein Eek ook ruimte gemaakt voor ontwerpers die hem weer inspireren. Zo ook rENs. Dit duo heeft een sterk gevoel voor kleur, en het ontwerpproces op zichzelf krijgt van hun de meeste aandacht.

Één van de mooiste projecten is in samenwerking met het Zuiderzeemuseum. Het project gaat over de traditie van het dragen van rouwkleuren. Hoe lang deze periode voorheen duurde hing af van de relatie tussen de overledenen en de getroffenen. De kleuren die men droeg veranderde van donkerblauw of zwart net na het overleden naar rood tijdens het rouw proces. Deze mooie kleurcombinaties en het rouwproces gebruikte rENs om wandkleden te ontwerpen. 


 

Foto: Lisa Klappe

Nadat we de inspirerende projecten bij rENs hadden bekeken werden we gelijk naar de tassen van Lotty Lindeman getrokken. De vorm, kleur en stofgebruik is zacht, maar stoer tegelijk. 


 

Sectie C

Nog een plek waar jong talent experimentele ontwerpen creëert en exposeert. In één van de loodsen vind je onder andere I Wait Here. Een online magazine en shop op het gebied van interieur, mensen en food. I Wait here heeft twee ontwerpers meegenomen die de identiteit van het magazine weerspiegelen. Kristie van Noort is één van deze ontwerpers. Kristie maakt van ceramiek de mooiste producten, met hun eigen unieke verhaal. Wat haar producten extra speciaal maken is het kleurgebruik. In dit proces maakt ze gebruik van natuurlijke materialen en daar komen de mooiste kleurcombinaties uit.  


De Dutch Design Week eindigt pas op zondag 26 oktober, dus je kunt nu al super leuke plannen maken voor het weekend! 
Home   /   Blog   /   Dutch Design Week 2014