Personal Presence

Chantal   14 juni 2018   931 x bekeken  
Events

Hoe neem je je plek in als vrouw in de boardroom en hoe kun je jou persoonlijke uitstraling afstemmen op wie je bent en tegelijkertijd op wat je doet? Dat waren de hoofdthema's tijdens de workshop Personal Presence die Chantal gaf vandaag bij Deloitte. 

Your Style Lab Academy is partner van het Women on Boards programma binnen Deloitte Academy. Deze leergang bereidt topvrouwen voor op positities binnen Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht.

Tijdens de workshop Personal Presence staat bewustwording voorop.
Ben jij je bewust van wat je wilt uitstralen en is dat ook in lijn met hoe je overkomt bij anderen?
Wat doet kleding tijdens een eerste kennismaking en hoe stem je deze af op wie je echt bent, zodat het hele plaatje klopt. Waren een aantal vragen die we hebben onderzocht.

Je eigen plek innemen, zeker als vrouw, waarbij je je kwaliteiten, kennis en kunde echt mag laten zien, blijkt voor veel vrouwen nog een uitdaging te zijn. We, en ja ik generaliseer even, zijn geneigd om een stap terug te doen als het gaat over zichtbaarheid. Dat wordt al snel als arrogant bestempeld. Maar is dat ook zo? Of is ons dat ooit wijsgemaakt? 

Iedere vrouw heeft haar kwaliteiten en er is een hele wereld tussen bescheiden zijn en arrogant. Het is interessant om uit te zoeken hoe dat voor jou werkt en waarom het nog best een ding kan zijn om te zeggen: "Dit ben ik, en hier ben ik hele goed in". Vaak hopen we dat het wel wordt gezien maar dat is niet zo. 

Vrouwen mogen daarin meer van zichzelf laten zien. En als je weet waar jij goed in bent, wie je bent en waar je voor staat, dan kun je dit ook heel goed vertalen in je uitstraling naar buiten. 

Daarom werken we altijd van 'binnen naar buiten' zodat het hele plaatje klopt. 
En dan weten wij in ieder geval zeker dat je zult stralen en dat je omgeving dit ook zal zien en ervaren!

Wil je meer weten over onze in-company trainingen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende intake.

En je kunt als executive ook bij ons terecht voor Personal Branding advies. We hebben een speciale executive Personal Presence dienst. Voor meer informatie lees hier.

Home   /   Blog   /   Personal Presence