7x fijne unisex items

Annick   11 april 2017   1870 x bekeken  
Inspiration

Het was ooit Coco Chanel die meer casual, sportieve kleding introduceerde voor dames. Dat gebeurde in een tijd dat dames- en herenkleding nog strikt gescheiden waren van elkaar. Tegenwoordig is dat wel anders! Het ene na het andere merk introduceert een unisex collectie. Modebloggers trekken geregeld iets aan dat van de herenafdeling blijkt te zijn. Wat mij betreft een positieve ontwikkeling. Mannenkleding hoeft namelijk echt niet altijd te zorgen voor een androgyne look. Ook als je een vrouwelijke stijl hebt, kun je in de kledingkast van de man soms fantastische basics vinden. Zoals…

Het overhemd. Zowel mannen als vrouwen vallen graag terug op het good old overhemd. Een wit overhemd is altijd goed, maar lichtblauw en lichtroze zijn een mooi alternatief. Je kunt een overhemd prima een tikje oversized dragen (lees: lenen van vriend of man!). Zeker wanneer je er bijvoorbeeld een strakke pantalon of skinny jeans onder draagt.

Your Style Lab | Unisex outfit overhemd

De sweater. Houd je van casual en sportief? Dan is de sweater misschien wel jouw favoriete unisex item. Het leuke van de sweater is dat je ‘m met veel items uit dit rijtje kunt combineren: met een overhemd, een bikerjack en de trenchcoat bijvoorbeeld. Daarnaast is de sweater super comfortabel en daarmee een perfect kledingstuk om te delen op vakantie.

De trenchcoat. De koning én koningin van de unisex kleding: de trenchcoat. Het magische van deze jas vind ik dat een vrouw er op en top vrouw door oogt en een man juist op en top man. Een Burberry trenchcoat is natuurlijk een hele investering. Maar deel je ‘m samen, dan is de kans groot dat de cost per wear éxtra laag wordt.

Het bikerjack. Niet alleen de trenchcoat, maar ook de bomber en het bikerjack zijn echte unisex items. Koop je een bikerjack van leer, dan doe je daar waarschijnlijk járen mee. Want er is weinig waarmee je het bikerjack niet kunt combineren. Erop uitgekeken raken zul je ook niet gauw. Bovendien, als je het mij vraagt: hoe ouder je wordt, hoe stoerder hij staat!

De pet. In de zomer is de pet voor zowel man als vrouw heel functioneel. Daarbuiten vooral wanneer je je haar niet hebt gedaan J. Van deze unisex accessoire moet je houden. Als je dat niet doet, adviseer ik je de pet toch eens een kans te geven. Als je je er niet vijf jaar jonger door gaat voelen, dan toch minimaal sportiever.

De coltrui. De winter breng ik niet graag door zonder de coltrui. Deze trui is niet alleen heerlijk warm, maar ook bijzonder stijlvol. Een zwarte coltrui vind ik deze maanden echt de ideale basic. Voor vrouw én man.

Het pak. Eerlijk is eerlijk: het pak van de man heeft net een wat andere snit – en vaak ook maat – dan het pak van de vrouw. Waarschijnlijk wordt samen delen daarom lastig. Wat ik maar wil schrijven is: vergeet het pak niet als kledingoptie. Eén van de vele voordelen van een pak is dat je niet hoeft na te denken over het ‘ga ik voor blote benen of toch voor een panty?’-issue. Bovendien is een klassiek pak tijdloos en kun je ‘m op veel meer manieren combineren dan je wellicht denkt. Bijvoorbeeld door af te wisselen met de schoenen die je eronder draagt: sneakers, pumps of enkellaarsjes… het kan allemaal.

Wat is jouw favoriete unisex item?

-Suzanne

Home   /   Blog   /   7x fijne unisex items