Een positief begin voor 2017

Annick   18 januari 2017   1641 x bekeken  
Inspiration

Tijdens de jaarwisseling worden vaak de mooie en minder mooie momenten van het afgelopen jaar met elkaar gedeeld en veel mensen nemen zich dan allerlei goede dingen voor  zodat ze het jaar positief kunnen beginnen.  Je krijgt een goed gevoel van bijvoorbeeld beter zorgen voor je lichaam door te stoppen met roken of meer te gaan sporten. Of mensen willen in het nieuwe jaar meer tijd besteden aan familie en vrienden.
Hieronder schrijf ik nog een aantal tips waardoor jij 2017 positief kan beginnen!

Opruimen

Niks is fijner dan leven en werken in een opgeruimde omgeving. Dit geldt niet alleen voor je werkruimte of woonkamer, maar ook voor bijvoorbeeld je kledingkast. Hangen er broeken of jurkjes in je kast die je al een paar jaar niet of misschien wel nooit hebt aangehad? Geef het weg aan vriendinnen of doneer het aan een goed doel. Zo krijg je zelf meer overzicht en zie je in een oogopslag welke kleding je echt nog allemaal kan dragen.

Maak een bucketlist

Heb je wensen of doelen die je graag wil bereiken in 2017? Zet ze op je bucketlist!
Als je daar naar kijkt, wordt je meteen enthousiast de doelen te gaan te gaan halen en je dromen waar te maken.
En door een doel af te strepen als je het hebt behaald, hou je ook precies bij wat je allemaal hebt bereikt in 2017.

Your Style Lab | Bucketlist voor 2017

Koester geluksmomenten

Het is belangrijk om de mooie momenten in het leven te waarderen en te onthouden. Dit kunnen natuurlijk grote momenten zijn zoals een diploma halen, afstuderen, het aangaan van een relatie enzovoort, maar ook kleine momenten zoals een mooie zonsopgang, een leuk gesprek of een lief kaartje kunnen je echt het gevoel van geluk geven. Een leuke manier om deze momenten te blijven onthouden is door elk geluksmoment dat je meemaakt op een briefje te schrijven. Deze briefjes doe je in een mooie pot en aan het eind van het jaar lees je al je mooie momenten weer terug van het afgelopen jaar. Zo kijk je met een heel goed gevoel terug op het jaar en ga je ook weer positief het nieuwe jaar in.

Your Style Lab | Jar of happiness

Bereid je voor op mindere momenten

Er komen dit jaar ook vast momenten dat jij je wat minder gelukkig voelt, die maakt iedereen elk jaar mee. Gelukkig maar, want dan waarderen we de leuke momenten weer meer.
Maar als je voelt dat je minder goed in je vel komt te zitten, ga dan bij jezelf na; In welke kleding voel jij je het fijnst? Wat doe je het liefst? Bij wie kan jij het best jezelf zijn?
Als je dat hebt bepaald, hoef je alleen maar die dingen te doen en zit je zo weer helemaal lekker in je vel!

Doe wat goed voelt

Misschien heb je al een tijdje veel behoefte om meer tijd aan jezelf te besteden of zou je weer eens een cursus willen volgen die te maken heeft met je favoriete hobby. Go for it!
Of zit jou al jaren een meningsverschil dwars met een vriendin of collega? Praat het uit!
Het zal meteen een hele opluchting zijn als je je daar niet meer druk om hoeft te maken.

Your Style Lab | positive mind quote

Hopelijk wordt 2017 een geweldig jaar vol positiviteit en liefde voor jezelf en elkaar!

-Judith

Your Style Lab | Blogger Judith

Home   /   Blog   /   Een positief begin voor 2017