Last minute Christmas Survival Guide

Annick   24 december 2014   2750 x bekeken  
Inspiration

5 tips voor een zorgeloze kerst waar je op alles bent voorbereid!

     
   

Tip 1

Wat doe je met je haar? Laat je het lekker los, of zit het strak in model? In alle gevallen is het geen overbodige luxe om het voor je feestjes even van je hairdo van een laagje haarlak te voorzien.

Heeft jouw haar de neiging om toch weer uit model te springen? Kun je altijd overwegen een klein mini busje haarlak in je tas mee te nemen.

  Your Style Lab | Christmas hair
     
   
Your Style Lab | Hoge hakken dragen zonder pijn  

 

Tip 2

Een paar prachtige hoge hakken onder je outfit is natuurlijk fantastisch, maar het wordt een stuk minder mooi als je richting het eind van de avond alleen nog maar kunt strompelen, of door manlief naar de auto gedragen moet worden omdat je niet meer kunt lopen op je lievelingetjes. De oplossing is simpel, en zeker het proberen waard!

Hier komt ie: Je neemt een rolletje huidkleurige tape, bijvoorbeeld Leukoplast, en plakt je de twee tenen naast je kleine teen aan elkaar vast.

Waarom dit werkt? Je ontlast de zenuw die tussen deze tenen loopt, die ervoor zorgt dat je aan het eind van de avond die rottige pijn aan de bal van je voet krijgt. Een beetje gek, maar dat is toch heerlijk? Kun je tot het eind van de avond staan, dansen, springen en ook nog zelf naar de auto lopen!

     
   

Tip 3

Ken je dat? Heb je je gezicht helemaal mooi in de make-up gezet en zag het er voor je weg ging chique en fabulous uit. Maar na enige tijd zie je in de wc spiegel dat het allang niet meer lijkt op hoe je het bedoelt had. Helemaal als je het warm hebt gehad, iets te lang boven de pan met stoofpeertjes hebt gehangen of misschien wel ontroerd was door een mooi cadeau.

Beauty tip: Maak jezelf mooi op, precies zoals je mooi vindt en voeg toe dan de finishing touch toe: Namelijk MAC fix + spray. Deze fixeert je make-up en zorgt dat het de hele avond mooi op zijn plaats blijft zitten! Het geeft je gezicht een frisse glans en maakt het minder poederig zonder dat het gaat glimmen of te veel opvalt. Een aanrader en beauty musthave! Te koop bij onder andere Douglas (de filialen waar ze MAC verkopen), De Bijenkorf, of online.

  Your Style Lab | MAC fix + spray
     
   
Your Style Lab | Panty  

Tip 4

Aaah het bekende probleem, de ladder in de panty. Voordat we de oplossingen geven als de ladder eenmaal in de panty zit, is voorkomen altijd beter dan genezen. Zorg dat je geen haaltjes aan je nagels hebt en je handen verzorgd zijn. Je kunt ook voordat je de deur uitgaat een dun laagje haarlak op je panty sprayen, dit beschermt tegen gaatjes en ladders, let op dat je het van een afstand doet en een dun laagje, anders krijg je plakbenen. Trek de panty aan zonder juwelen aan je armen of handen en je kunt zelfs nog kiezen een panty kousje over je hand te doen.

Mocht je na al deze wijze voorbereidingen toch nog onverhoopt op het kerstfeest een haaltje of ladder in je panty krijgen, kun je een paar dingen doen. De welbekende blanke nagellak stopt de ladder, zodat het niet verder kan ontrafelen. Je kunt nog wat extra haarlak op de ladder spuiten zodat het gaatje niet groter wordt, er komt dan weer een extra beschermlaagje over de panty. En uiteindelijk, is het altijd een aanrader om een extra panty mee te nemen, zeker als je één van 15 denier draagt! Dat stelt ook gelijk gerust, dat als er iets gebeurd je altijd een reserve bij de hand hebt.

     
   

Tip 5

Deostrepen zijn de vijand van elke perfecte little black dress. Laat allereerst je deo goed drogen voor je je jurkje aantrekt (ook als je een speciale deo tegen strepen hebt). Toch nog strepen? Dan kun je ze het beste wegwrijven met een washandje met koud water of met babydoekjes, vaak kan ook een oude spijkerbroek erover wrijven helpen. Het schuimrubber dat over hangertjes zit helpt ook goed om witte strepen weg te vegen.

Kom je er op het feest pas achter? Ga dan voor natte schoonmaakdoekjes, of dep voorzichtig met een beetje pure wodka of gin.  

  Your Style Lab | Geen deostrepen
     

Nu bent je helemaal klaar voor jouw zorgeloze kerst en kun je volop genieten van alles gezelligheid!

En remember:

Your Style Lab | Keep calm and enjoy christmas

Home   /   Blog   /   Last minute Christmas Survival Guide