Liever voor jezelf zijn; Hoe doe je dat?

Annick   05 september 2016   2050 x bekeken  
Inspiration

Judith is één van onze nieuwe contributors en vertelt ons meer over van jezelf houden en blij zijn met jezelf, ook met een maatje meer. Zij heeft zelf de sleutel gevonden naar een leven waar ze happy is met wie ze is en hoe je dat kunt bereiken. Take it away Judith!

Eigenlijk was ik lang helemaal niet met mode of make-up bezig, omdat ik vond dat het innerlijk veel belangrijker is. Maar de afgelopen periode heb ik ontdekt dat het je veel zelfvertrouwen kan geven om tijd aan je uiterlijk te besteden.
In deze blog wil ik mijn tips gaan delen met jullie over hoe je over de drempel stapt om meer tijd aan jezelf te gaan besteden en bijvoorbeeld make-up te gaan dragen of bewuster je kleding te kiezen.

Vraag advies aan je omgeving
Uiteindelijk gaat het natuurlijk om je eigen mening, maar het helpt wel om iemand die al veel langer met mode en make-up bezig is te vragen wat zijn/haar mening is. Vaak kan die persoon je tips geven waardoor je je nog zekerder voelt of misschien is het al helemaal goed en krijg je alleen maar extra complimentjes! Je kunt advies van een professionele stylist vragen, maar natuurlijk kun je ook terecht bij een zus of vriendin.

Plan leuke beauty-uitjes voor jezelf in
Schoonheidsspecialist, uitgebreide kappersbehandeling, een keer langs bij een visagist of stylist. Tot voor kort dacht ik er niet over om hier geld aan uit te geven, maar je krijgt er juist heel veel voor terug. Je krijgt er (als het goed is) zoveel zelfvertrouwen van! Je kan weer tevreden en blij in de spiegel kijken en je hebt misschien wel weer nieuwe dingen geleerd die je zelf ook kunt gaan gebruiken. Wanneer je merkt hoe fijn het is om tijd voor jezelf vrij te maken, zal je het ook vaker gaan doen.

     

Het hoeft niet perfect
Het is altijd goed om in je achterhoofd te houden dat het niet meteen perfect hoeft. Zeker in het begin kan je het idee hebben dat je “maar wat” doet. Maar dit is helemaal niet erg! Want juist door vanalles uit te proberen en misschien niet meteen alles goed te doen, kun je leren. En misschien ontdek je wel weer een nieuwe look die je eigenlijk veel leuker vindt dan wat je van plan was om te maken. Dus ga juist lekker experimenteren!

En nog wat tips die er voor kunnen zorgen dat je er alleen maar zin in hebt om meer met make-up te gaan proberen, en je er minder tegenop hoeft te zien!

- als je wil beginnen met foundation dragen en je gaat opzoek bij de drogist, kan het handig zijn om doekjes mee te nemen. Op die manier kan je het er weer goed afhalen en kan je elke kleur goed testen.

  Your Style Lab | Make up
       
Your Style Lab | online shoppen    

- Reviews lezen kan ook goed werken. Bedenk ten eerste wat je wil dat het product voor je doet. Zoek daarna door middel van reviews of filmpjes op Youtube producten uit die je aanspreken.

- Om de juiste kleding voor jezelf te vinden is online shoppen heel slim. Je hebt namelijk meteen alle winkels met een webshop tot je beschikking. Je hoeft geen uren door de stad te lopen, je kan precies de kledingstukken zoeken die jij wil hebben, je hoeft je niks aan te trekken van meningen van anderen of verkopers, je kan het op je gemak thuis passen en zo kan ik nog wel even doorgaan! Dus hop! Het internet op!

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze tips! Neem binnenkort dus lekker wat tijd voor jezelf en ontdek hoe jij je helemaal jezelf kan voelen!

       


Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze tips! Neem binnenkort dus lekker wat tijd voor jezelf en ontdek hoe jij je helemaal jezelf kan voelen!

- Judith van Harten

 
Your Style Lab | contributor Judith van Harten
 
 
Your Style Lab | Bijenkorf
 
Home   /   Blog   /   Liever voor jezelf zijn; Hoe doe je dat?