Stop Shopping Start Styling | Momentje van Reflectie

Annick   05 maart 2015   2472 x bekeken  
Inspiration

Het gaat eigenlijk best goed! 

Het is alweer een dikke maand geleden dat ik de Stop Shopping Start Styling challenge ben aangegaan. En het valt me niet tegen tot nu toe. Sterker nog, het geeft een bepaalde rust en ik merk dat deze uitdaging verder gaat dan alleen het shoppen van kleding.

Langzaam aan word ik bewuster van waar ik mijn geld wel en niet aan besteed.

Door de drukte in mijn werk shopte ik niet vaak, maar als ik ging was er niet echt een grens in wat ik uitgaf. En veel van mijn aankopen gebeurde nogal impulsief. Dan heb ik het over de financiële kant van het impulsieve want ik ben in de loop van de jaren wel kritischer geworden in wat ik koop. Liever een duurder stuk dat langer meegaat en wat ik echt mooi vind, dan 10 goedkope stukken die na 3 x wassen uit model en vaal zijn. Een aantal items heb ik echt al lang en ik draag ze nog steeds met plezier. Het zijn dan vaak geen echte trenditems, maar mooie tijdloze stukken. En natuurlijk zit daar wel een keer een leuk seizoensitem bij voor niet al teveel geld.

Enfin ik dwaal een beetje af. Bewust kopen. Ik heb sinds ik tiener was altijd gewerkt voor mijn centen en ik kreeg zakgeld van thuis. Op die manier wilde mijn ouders me leren om met geld om te gaan. Maar vanaf dag 1 gaf ik meer uit dan ik had. En zo hield ik een patroon in stand. Hard werken om voldoende binnen te krijgen, maar meer uitgeven dan ik verdiende. En me dan schuldig voelen.

Misschien herkenbaar voor sommigen?

Zo kwam het geregeld voor dat ik dan niet echt kon genieten van de aankoop. Ik had alleen de rush van het aankoop moment zelf.

Nu ik even niets mag kopen merk ik dat ik het kopen zelf niet eens mis. Ik ben blij met de nieuwe outfits die Annick voor me heeft samengesteld en ik heb meer aandacht voor wat ik in mijn kast heb hangen.

Ik leer met welke items ik nieuwe outfits kan creëren, ik herontdek stukken waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had en ik heb straks een gerichte shoplist van basic items waarmee ik nog meer uit mijn bestaande kledingkast haal. 

Het bewuster omgaan met mijn kleding heeft me doen beseffen dat ook het uitgeven van geld op andere vlakken misschien wat aandacht vergt. Zoals met boodschappen doen maar ook op sociaal gebied. Er komt meer balans in waardoor ik, als ik iets uitgeef, daar bewust voor kies en er ook echt van kan genieten. Zoals een goed boek, een mooie film (net nog Wild gezien, aanrader!) of lekker een hapje eten met een goede vriendin.

Ik ben benieuwd naar wat deze challenge me nog meer gaat opleveren, maar ik ben nu al blij dat ik hem ben aangegaan!

Dank jullie voor alle leuke en enthousiaste reacties en als je zin hebt om mee te doen, let us know!

- Chantal

Home   /   Blog   /   Stop Shopping Start Styling | Momentje van Reflectie