Denim op de Catwalk SS15

Andrea   08 april 2015   2567 x bekeken  
Shoppen

Met denim als een van de grootste zomertrends, kleurden de catwalks blauwer dan ooit. Op de catwalk werd denim gemixt met verschillende stijlen. Binnen deze stijlen springen drie thema’s eruit:

Rock ’n Roll

Tegenwoordig is denim niet meer uit het modebeeld weg te denken. Toch is het een eeuw geleden dat vrouwen vanwege praktische redenen voor het eerst een spijkerbroek gingen dragen. Pas in de jaren ’50 van de vorige eeuw werd de spijkerbroek een mode item. Geïnspireerd door verschillende films adopteerden jongeren de jeans als symbool van rebellie. Toendertijd zag je nog niet veel verschil tussen jeans voor mannen en vrouwen. Denim en rock ’n roll zijn al zo lang we ons kunnen herinneren een veel geziene combinatie. Kenmerken van deze look zijn gescheurd denim, leer, strakke broeken, studs en luipaardprint.

De Bohemienne

Het was model Lauren Hutton die in de jaren ’70 bewees dat een jeans niet per se rebels en rock ’n roll hoeft te zijn. Zij droeg haar jeans het liefst simpel, chic en supervrouwelijk. De jaren ’70 zijn een grote trend voor komend seizoen. De typische Bohemienne look was toen enorm populair. Kenmerken van deze look zijn gebleekt denim, veel franje en suède. Daarnaast ontstond de flared jeans in deze periode. Een spijkerbroek die strak aansluit aan de bovenkant en wijd uitloopt vanaf de knie.

Nostalgie

Ooit was blauwe kleding erg zeldzaam. Het verven met de plantaardige kleurstof indigo was een tijdrovend en kostbaar proces dat alleen royals zich konden veroorloven. De term ‘koningsblauw’ komt hier vandaan. Deze zomer zie je bij veel denimlabels het zogenaamde tie – dye effect terug. Dit lijkt een nostalgische knipoog naar het oude ambacht. Denim blijft dit seizoen bepaald niet beperkt tot broeken. Tassen, schoenen en zelfs de chicste horloges knipogen naar spijkerstof. Met denim kunnen we anno 2015 alle kanten op!

Ik zet alvast een aantal gave items voor je op een rij!

 
Your Style Lab | Denim trends spring summer 2015
 
Your Style Lab | Denim gilet Vera Supertrash   Your Style Lab | Rok Stella Supertrash
Gilet 'Vera' Supertrash 99,95    Rok 'Stella' Supertrash 99,95
     
Your Style Lab | Boho pumps Modemusthaves   Your Style Lab | Mango flare jeans
Boho pumps Modemusthaves 34,95   Mango Flare jeans 39,99
     
Your Style Lab | Boho Tas FAB via 9straatjes   Your Style Lab | Tie Dye top Mango 
Boho Tas FAB via 9straatjes 179,00   Tie Dye top Mango €12,99
Your Style Lab| Urban Expression armband via Nelly    
Urban Expression via Nelly €9,95    
 
Home   /   Blog   /   Denim op de Catwalk SS15