Help! Ik wil geholpen worden.

Chantal   11 november 2013   3077 x bekeken  
Shoppen

Wie kent niet het beeld uit de klassieker Pretty Woman, waar Julia Roberts vanwege haar niets verhullende outfit met de nek wordt aangekeken door het winkelpersoneel? Terwijl ze wel geld had om te besteden? In de Linda Mode van dit najaar uit Saskia Noort op zeer rake wijze haar ongenoegen over verveelde winkelmeisjes in Nederland. 

Er is een aantal redenen waarom ik steeds minder vaak ga winkelen. Tijdsgebrek. Overvolle rekken waar ik door de bomen het bos niet zie. En niet in de laatste plaats omdat ik me dooderger aan de arrogante, nonchalante houding van veel winkelpersoneel. 

"I get it." Ik heb jarenlang tijdens mijn studie in kledingzaken gestaan tegen een zeer laag uurtarief. En toch. Als je klanten ziet als noodzakelijk kwaad, ga dan wat anders doen. Iets wat je echt leuk vindt.

Winkelen zou fun moeten zijn! Nadat ik, in de schaarse tijd die ik heb, toch de tijd heb genomen om naar de stad te rijden, mijn auto te parkeren (en geloof me, dat is in sommige steden een uitdaging op zichzelf) en me door al het winkelend publiek heb weten te wurmen, wil ik SERVICE

Een vriendelijke glimlach, een helpende hand, iemand die met suggesties aankomt die ook ergens op slaan en iemand die eerlijk tegen me is. Ik wil worden verleid en vertroeteld. Ik wil happy zijn als ik afreken en met tassen vol naar buiten loop. 

En zowaar! Enkele weken geleden waren we in de buurt van Den Haag en in een spontane bui doken we het centrum in op zondagmiddag. Iets wat ik normaliter vermijd. Bij Karen Millen werd ik uitstekend geholpen in de paskamer door professionele meiden, bij IKKS was niets teveel. Kledingstukken werden af en aan gedragen en een paar super boots werden nog uit een ander filiaal geregeld en  thuis gestuurd. En bij G-Star was er een eerlijke mening met een oprechte glimlach. Thanks ladies!

Het bestaat en ik blijf hopen dat er meer zullen volgen! Want uiteindelijk is shoppen ook een ervaring die leuk moet zijn.

Home   /   Blog   /   Help! Ik wil geholpen worden.