Stop Shopping Start Styling | Oeps Foutje...

Chantal   01 juni 2015   2340 x bekeken  
Shoppen

Op 21 januari startte officieel mijn Stop Shopping challenge voor 6 maanden. 6 maanden niet shoppen en meer gebruik maken van mijn huidige garderobe. Dat leverde heel wat op. Stylist Annick liet mij (en jullie) zien wat ik kon doen met items die ik lastig vond te combineren. Ze liet zien hoe ik mijn favoriete items ook anders kon dragen en ik herontdekte items die ik al heel lang niet had gedragen. 

Zoals ik de vorige keer al schreef kwam ik er ook achter dat het een bepaalde soort rust gaf. Even niet bezig zijn met de nieuwe collecties en ook even een stop op het impulsief kopen van items.

Ik zou willen dat ik kon zeggen I made it op 21 juli maar eerlijk is eerlijk. Het is me niet gelukt. Toen ik met een vriendin uit Zwitserland aan het shoppen was in de 9straatjes van Amsterdam (een van mijn favoriete shop locaties) hield ik het lang vol om niets te kopen,… tot half zes.

We liepen de winkel RUM binnen waar ze heel veel mooie Scandinavische merken verkopen en het was love at first sight met een maxi rok in zacht roze. Ik heb er ook een hele mooie jurk gekocht voor de bruiloft van een goede vriendin die in juni zal plaatsvinden in Italië.

Het bizarre was dat ik tijdens het passen een kaartje van een top recht in mijn oog kreeg. Dat deed zoveel pijn dat ik het bijna niet meer open kon doen. Je zou zeggen; 'dat is een teken dame, stoppen nu' maar ik ging gewoon door met passen (inclusief rood en tranend oog) en kocht uiteindelijk de rok, met top en jurk.

Toen mijn vriend me later zag met tas en beschadigd oog riep hij uit: "Dat noemen we nu Karma schat!". Tja dat gevoel had ik ook al ;-)

Maar goed, de jurk gaat mee naar Italië, de rok heb ik al met veel plezier gedragen en ik ben inmiddels over de teleurstelling heen dat ik de challenge niet heb gehaald.

Wat het me heeft gebracht zijn leuke nieuwe combinaties met items die ik al had, een bewustere kijk op wat ik koop en waarom, en ik heb wat geld overgehouden. 

Ik heb inmiddels ook geaccepteerd dat ik het heerlijk vind om een paar keer per jaar lekker te gaan shoppen en bij bijzondere winkels items te kopen die echt bij me passen en waar ik vaak heel lang plezier van heb. Dat is mijn manier van duurzaam shoppen, want tijdens de challenge kwam ik erachter dat veel stukken (vaak de wat duurdere) veel bewuster zijn aangeschaft en dat ik ze nog steeds met heel veel plezier draag.

Dank jullie wel voor alle leuke reacties, likes en shares via social. Ik hoop dat deze challenge je heeft uitgedaagd eens goed naar je eigen garderobe te kijken en bewuster te gaan shoppen.

Draag waar jij je lekker in voelt en wat bij je past. Dat zit je altijd goed!

Happy shopping en Styling!

x Chantal

 

Ter inspiratie nog wat leuke items van RUM!        
Your Style Lab | Jurk Malene Birger bij RUM   Your Style Lab | Day Birger et Mikkelsen bij RUM   Your Style Lab | Astrid Elisee bij RUM
Malene Birger bij RUM €269,99   Day Birger Et Mikkelsen bij RUM €179,99   Astrid Elisee bij RUM €289,99
         
Your Style Lab | Minus bij RUM   Your Style Lab | Minus bij RUM    
Minus bij RUM €99,99   Minus bij RUM €99,99    
Home   /   Blog   /   Stop Shopping Start Styling | Oeps Foutje...