Top 5 online fashion shops for curvy ladies

Annick   02 augustus 2017   2526 x bekeken  
Shoppen

Je ziet dat er steeds meer een eind komt aan een bepaald schoonheidsideaal (lang en heel slank) wat grotendeels is gevormd door de fashionindustrie. Er is sinds 2013 zelfs een wet van kracht in een aantal landen waaronder Italië en Spanje waarin kort gezegd staat dat modellen medische gekeurd moeten worden om vervolgens een certificaat mee te krijgen waarop hun BMI staat genoteerd staat. Deze mag absoluut niet lager zijn dan 18. 

Veel vrouwen vinden het lastig om te geloven dat er miljoenen redenen zijn om van je lichaam te houden. Ook als je geen platte buik hebt of de perfecte maat borsten, lange benen en smalle taille. Je mag trots zijn op je lijf. Say YES to curves! Verhul je rondingen niet in wijde kleding zoals te losse broeken of te lange t-shirts. De juiste kledingmaat is wel heel belangrijk bij het uitzoeken van de kleding, want te klein is natuurlijk ook een no go.

Een ander mooi voorbeeld om te laten zien dat het schoonheidsideaal aan het veranderen is wordt gegeven door Ashley Graham een instagram Curve model. Zij is vooral bekend via instagram maar ook was zij het eerste vollere model dat verscheen op de cover van het blad Sport Illustrated Swimsuit Issue in Amerika. En dit jaar werd zij, curve model Ashley Graham genoemd in de “Time’s most influential people list’’. Daarnaast zie je ook steeds meer reclames en bloggers/blogs die zich hardmaken voor body positivity!

Ondanks dat het fashion beeld en de eisen in de mode industrie beginnen te veranderen, zien wij dat nog niet heel duidelijk terug in de winkelstraat. Het is nog best lastig om leuke outfits en items te vinden voor een maat boven de 44. Daarom hebben we een aantal winkels op een rijtje gezet waar je wel terecht kan voor fantastische fashionable items.

Wij hopen stiekem dat we dit ook steeds meer in de winkelstraten gaan zien.

1. Belloya

Belloya is een nieuw internationaal real size merk en is opgezet door twee gepassioneerde en ervaren collega's: Corneel De Maeyer en Maartje van Doorn. Het merk kenmerkt zich door de trendy silhouetten en zijn perfecte pasvorm met een kwaliteitsvolle stofkeuze.
www.belloya.nl/collectie
 
Your Style Lab | Belloya Plus size webshop
 

2. Violeta by Mango

Violeta is de grote maten collectie van het bekende label Mango.
De kledingstukken zijn comfortabel, vrouwelijk en modern.
www.violetabymango.com

 
Your Style Lab | Violetta by Mango
 

3. Asos Curve 

Asos brengt trendbewuste kleding en heeft soms net even een meer uitgesproken print of detail. Met de komst van Asos Curve is trendbewust kleden een stuk makkelijker. http://www.asos.com/women/curve-plus-size/cat/?cid=9577

 
Your Style Lab | Asos Curve
 

4. Zizzi

Als modemerk kijken ze bij Zizzi constant naar nieuwe, opkomende trends die zij met hun kennis van pasvormen en materialen combineren om vrouwelijke vormen te accentueren. Dat is de combinatie die de basis vormt voor hun succesvolle curvy mode.
https://zizzi.nl/

 
Your Style Lab | Zizzi plus size webshop
 

5. Happy size

Bij Happy Size weten zij precies wat de klanten, u dus, goed staat. Zij
ontwikkelen de collectie daarom met veel oog voor detail en bij de selectie van merken gaan zij uiterst zorgvuldig te werk. Hierbij volgen zij ontwikkelingen en trends in de mode op de voet want zij willen u steeds de nieuwste mode kunnen aanbieden. Het motto van Happy Size: elke klant is uniek en moet zich ook zo voelen! http://www.happy-size.nl/dames/

 
Your Style Lab | Happy Size Plus size webshop
 

Veel shop plezier!

- Leonie Hoekx

photocredits header: santarendeira

Home   /   Blog   /   Top 5 online fashion shops for curvy ladies