De verschillende soorten jeans

Andrea   24 mei 2016   2346 x bekeken  
Styling

Jeans; ze zijn er in alle soorten en maten. Het juiste model jeans kan veel voor je figuur doen. Daarnaast zijn lengte, wassing en zakken ook belangrijke details. Hierbij de verschillende jeans op een rijtje:

Skinny Jeans & Slim Jeans

Een slim jeans en een skinny jeans lijken veel op elkaar. Het verschil is dat een skinny nog net iets strakker aangesloten zit, voornamelijk bij de pijpen. Ze zijn vaak gemaakt van stretch waardoor ze comfortabel zitten. Deze jeans zijn het meest geschikt voor figuurtypes waarbij de heupen ongeveer even breed zijn als de schouders.

Straight Jeans

Een straight jeans zit aangesloten bij de bovenbenen en loopt vanaf de knie recht naar beneden. Wanneer je iets bredere heupen hebt is dit model geschikter dan een skinny jeans.

Flared Jeans & Bootcut Jeans

Een flared jeans en een bootcut jeans lijken ook veel op elkaar. Deze jeans zitten strak aangesloten tot de knie en lopen vanaf de knie wijd uit. Het verschil is dat een flared jeans nog net wat wijder uitloopt dan een bootcut. Deze twee jeans zijn heel geschikt om meer vorm aan je figuur te geven. Door het contrast tussen strak en wijd creeer je een soort zandloper bij je benen. Daarnaast geven deze jeans je benen meer lengte, zeker wanneer ze een hoge taille hebben. Brede heupen vallen ook minder op bij een wijde pijp.

Shaping Jeans

Een shaping jeans is een vorm van een skinny jeans die iets extra’s doet voor je figuur. Zo zorgt deze jeans ervoor dat je billen gelift worden en je lovehandles minder opvallen.  

Boyfriend Jeans & Girlfriend Jeans

De boyfriend jeans is een wat stoerder model die vaak wat lager op de heupen zit en een soepelvallende pasvorm heeft. Bij de pijpen loopt deze jeans weer iets smaller toe waardoor de vorm een beetje ovaal is. Aangezien de pijpen bij deze jeans vaak iets korter of opgerold zijn, kunnen je benen korter lijken. Als je klein bent is deze jeans dus iets minder geschikt. De girlfriend jeans is de vrouwelijkere versie van de boyfriend jeans. Deze zit iets strakker en hoger op de heup. De pijpen zitten tussen een straight jeans en een slim jeans in.  

Home   /   Blog   /   De verschillende soorten jeans