Hoe combineer je kleding van de Kringloop?

Annick   21 september 2016   1938 x bekeken  
Styling

De kringloop is niet alleen de plek waar je komt als je het minimale wilt of kunt besteden. Het is vooral ook een plek om unieke vondsten te doen. Voor weinig geld inderdaad, dat is een hele mooie bijkomstigheid. De maatschappelijke voordelen heb ik dan nog niet genoemd. Kleding hergebruiken is natuurlijk erg milieuvriendelijk. Ben je een beetje handig en kun je items vermaken? Dan is er echt geen reden meer om de kringloop over te slaan.

Vijf tips

Wel kan ik me voorstellen dat je je afvraagt: hoe style ik die tweedehands items zo dat het niet lijkt alsof ik écht mijn oma’s garderobe draag? En zodat ik ze ook nog lang na mijn kringloopsessie leuk vind? Dat is een uitdaging. Ik help je er graag bij met deze vijf tips.

 

  1. Mix en match

Je leest regelmatig in bladen dat stijliconen het liefst designerkleding matchen met goedkopere merken. Die truc pas ik ook graag bij tweedehands kledingstukken van de kringloop toe. Ik zou er niet gauw voor kiezen om van top tot teen in retro kringloopkleding de deur uit te gaan. Ouderwetse printjes, vormen en lengtes zijn vooral leuk om te combineren met items van nu. Denk aan een tuttige bloemenblouse op een stoere jeans. Of een knielange rok met een sportieve gymp eronder.

  1. Wees creatief met maten
   
Your Style Lab | Tweedehands kleding anders dragen  
   

 Er gaat een wereld voor je open als je niet alleen kijkt naar kleding in je eigen maat. Natuurlijk wil ik je niet aanmoedigen om (veel) te kleine of te grote kleding te dragen. Wat ik je wel wil meegeven is dat je kleding niet alleen hoeft te dragen zoals het bedoeld is. En om te denken in mogelijkheden. Zo kun je een te grote top dragen als oversized tuniek. Of als jurkje in combinatie met een tailleriem. Een vest in een grotere maat kan erg leuk zijn als oversized model. En een te klein jurkje kun je juist weer laten vermaken naar een top. Bovendien: de ene maat 40 is de andere niet. Maten van vroeger kunnen heel anders zijn dan maten van nu.

  1. Bepaal je eigen stijl
 
Your Style Lab | Vintage tweedehands winkel
bron: refinery29
 

Bij de kringloop kom je vaak grappige, aparte en soms zelfs unieke designeritems tegen. Hierdoor laat je je gemakkelijk verleiden voor weinig geld een kledingstuk te kopen dat niet bij je stijl past. Je kunt uiteraard pas beoordelen wat bij je stijl past als je goed weet wat je stijl is. Draag je bijvoorbeeld niet graag kleur? Spreek dan met jezelf af dat je niet met een knalgele top thuiskomt. Ook niet als je er op dat moment vrolijk van wordt, want je gaat ‘m waarschijnlijk niet met plezier combineren. Kun je ‘m toch niet laten hangen? Neem ‘m dan mee voor een kleurrijke vriendin. 

  1. Met accessoires

Accessoires kunnen zoveel doen voor een outfit! Een witte blouse is “gewoon” een witte blouse totdat je er een parelketting bij draagt of juist een wollen sjaal. Je outfit transformeert dan naar chic of casual. Probeer dus niet te veel naar het kledingstuk op zichzelf te kijken. Probeer te bedenken of je accessoires hebt die het kledingstuk een upgrade kunnen geven.

 

  1. Met behulp van een stylist

Heb je een super leuk item gevonden, maar weet je niet hoe het te combineren? Vind je het belangrijk om duurzame kleding te kopen, maar kun je wel wat stylinghulp gebruiken? Schakel de hulp in van een stylist! Wat je uitspaart bij de kringloop, kun je bijvoorbeeld investeren in een personal shopper. Je moeder, dochter, buurvrouw of een vriendin vragen om mee te denken kan natuurlijk ook helpen.

- Suzanne

Your Style Lab | Fashion Blogger Suzanne van Schaik

Home   /   Blog   /   Hoe combineer je kleding van de Kringloop?