NEW! Stop Shopping Start Styling Challenge

Annick   21 januari 2015   2911 x bekeken  
Styling

 

Maandagochtend half 8, ik sta in mijn kledingkast en vraag me af wat ik aan moet trekken. Het is nog donker buiten en de regen speelt wie het hardst kan met de wind.

Pff het is al een ding om op te staan, laat staan dat ik inspiratie heb voor wat ik moet aantrekken.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het heerlijk om mooie kleding aan te hebben. Het geeft me een goed gevoel als ik een outfit draag die gewoon klopt. Voor mij. En dat hangt heel erg van de dag af, en mijn humeur. Op dagen zoals deze; ook het weer.

Ik stem daarnaast mijn kleding af op wat ik die dag ga doen. Zakelijke meetings; wat voor een soort klant moet ik bezoeken, ga ik met vrienden erna nog weg. En als ik voor zakenreis weg moet, waarbij ik van te voren niet weet hoe ik mij zal voelen, speel ik altijd op safe. Zwart.

Meestal zit het tussen zakelijk en street chique in, als ik er al termen aan kan geven. Nooit een pak. Maar bv een zwarte skinny met een zwarte blazer, en broques. Daar ben ik sinds vorig jaar helemaal verliefd op. Rokken vind ik ook heerlijk maar ik haat panty’s dus in de winter blijven die toch vaak hangen. Zonde.

Maar goed, getting back to: 'wat moet ik in godsnaam aan?'  Het kan niet liggen aan de hoeveelheid. Kleding genoeg, om over het aantal paar schoenen maar te zwijgen. De laatste jaren winkel ik niet vaak, maar als ik ga dan ook goed. Heerlijk.

Ik kan nog wel eens te impulsief zijn. Inmiddels heb ik geleerd om als ik twijfel het niet te kopen, en als schoenen niet lekker zitten gaan ze dat nooit doen.

Maar als ik iets echt mooi vind, dan is de aankoop snel gedaan. En dat is niet altijd even handig. Want als ik er even over zou nadenken, zou ik het in 2de instantie niet altijd kopen. Niet omdat het niet mooi is, ik vind bijna alles in mijn kast mooi, en als ik het meer dan 1 jaar niet heb gedragen, geef ik het weg, omdat ik het echt niet nodig heb.

Het zoveelste zwarte jasje en hoeveel schoenen kun je hebben? Ik draag daarbij vaak dezelfde combi's. Omdat ik dus in de ochtend niet zo creatief ben. En dan blijven sommige stukken teveel in de kast hangen. 

Na de zoveelste 'zwarte' dag in mijn veilige zwarte outfit, heb ik spontaan uitgeroepen tegen stylist Annick, ik kap ermee! Ik ga stoppen met kleding kopen.

Sommige dingen heb ik maar 1 keer aan gehad Toch niet de juiste gelegenheid, of niet wetende hoe ik het kan combineren met wat er al hangt.

 "Goed plan" riep Annick direct uit. Daar gaan we een challenge van maken! Jij koopt 6 maanden geen kleding en ik ga je helpen om eens met nieuwe ogen naar je kledingkast te kijken. Wedden dat je items veel meer gaat dragen en dat je nieuwe combinaties kunt maken?

Deal! En ik zal erover gaan schrijven, riep ik erachteraan. Wellicht inspireert het jullie om hetzelfde te doen of doe je inspiratie op van de de combinaties en tips die Annick heeft.

Dus de Stop Shopping, Start Styling Challenge is begonnen! 6 maanden lang zal ik jullie op de hoogte houden van hoe het gaat. En daar zullen best wel eens momenten bij zitten dat ik me veel pijn in mijn hart dat gave leren jasje zal terug hangen, die 'to die for' schoenen zal terugzetten en langs de etalage van mijn favoriete winkel loop, in plaats van naar binnen te gaan.

Annick zal me bijstaan met haar advies en we zullen de tips die ze met mij deelt ook met jullie delen.

 

Let's get going!

- Chantal

Home   /   Blog   /   NEW! Stop Shopping Start Styling Challenge