Personal shopping, hoe werkt dat precies?

Leonie   17 maart 2014   3535 x bekeken  
Styling

Samen met Anne gingen we dit weekend op zoek naar de perfecte jeans en een stoere jurk! 

Het Stylepaspoort

Voordat we ook maar een stap in een winkel zetten, is het belangrijk dat de stylist de klant leert kennen. Anne heeft voor het Stylepaspoort een aantal vragen ingevuld, zoals haar maten, shopping- en modestijl en haar voorkeuren. Haar persoonlijke Your Style Lab stylist analyseert de vragen en geeft advies op het gebied van silhouet, basisitems, kleur en stijl.

Anne heeft een mooi 8 silhouet waarvan de proporties goed in verhouding zijn. Door haar lengte, is de afstand tussen haar schouders, taille en heupen klein. In de outfits die we voor Anne gaan zoeken is lengte creëren daarom erg belangrijk.

Nu Anne’s persoonlijke stylist haar silhouet heeft onderzocht gaat de stylist verder met de kleuranalyse. Anne is een lentetype en kan veel mooie kleuren dragen. Het accent wordt op de mooie blauwtinten gelegd die op dit moment ook in de winkel volop worden verkocht. Door deze blauwtinten in één outfit te dragen zal dit lengte creëren en haar huid en ogen meer laten spreken.

Anne houdt van fijn zittende stoffen en functionele kleding. Uit de aspiratie stijltest en het gesprek dat Anne met haar persoonlijke Your Style Lab stylist heeft gehad, kwam naar voren dat ze meer stoere items zou willen dragen. Deze stoere invloeden zullen ervoor zorgen dat de sterke vrouw die Anne is ook naar buiten wordt uitgedragen! 

De terugkoppeling

De persoonlijke stylist van Anne heeft het Stylepaspoort aangemaakt en Anne kan nu alle adviezen en informatie in haar eigen Your Style Lab account rustig bekijken.

Voordat we echt gaan shoppen bespreekt de stylist met Anne het Stylepaspoort. Anne is op zoek naar de perfecte jeans en wil daar dan ook graag in geadviseerd worden. Het toevoegen van extra kleur aan haar garderode wil ze graag uitproberen. Wat Anne wel graag wil van de stylist is dat de kleur die wordt uitgekozen haar niet te kinderachtig maakt en en dat de kleur haar afkleed. 
 

Let’s go shopping!

Woohhooo! We gaan eindelijk shoppen! Zaterdagochtend zijn we in de auto gestapt op weg naar Antwerpen.

De stylist heeft een lijst gemaakt met geschikte winkels waar we de casual outfit met rockinvloeden kunnen shoppen. 

De functionele stoere jurk

AllSaints is een Engels label die fijn zittende stoffen combineert met een vleugje rock. De rockinvloeden in deze outfit die Anne draagt worden geaccentueerd door opvallende ritsen. De ritsen in de jurk zijn in dezelfde kleur als de stof, hierdoor creëer je lengte in een outfit. De ritsen komen ook subtiel terug in de hak. De schoen en de hak hebben dezelfde kleur. Hierdoor onderbreek je de schoen niet waardoor je optisch langer lijkt.

In deze outfit steelt Anne de show op een feest of kan ze de jurk in combinatie met een kort getailleerd colbert makkelijk naar haar werk aan. En hoe gaaf ziet deze winkel eruit? Je hebt het gevoel dat je in een totaal andere wereld bent beland. We laten de wereld zoals hij nu is even achter en begeven ons in een AllSaints hemel. 

 
Ben je fan? Dit zijn de items die Anne draagt: 
Your Style Lab | Allsaints jurk Your Style Lab | Allsaints vest Your Style Lab | Allsaints boots
Allsaints - jurk Allsaints - vest Allsaints - boots
     

De perfecte jeans

Een jeans  zoeken die je perfect zit en ook bij je stijl past is een proces van vooral veel passen. Niet elk jeansmerk heeft een broek voor jouw persoonlijke silhouet. Onze eerst stop was bij Levi’s. Dit denimlabel heeft specifieke jeans ontworpen om de vormen van een vrouw te volgen. De bold curve jeans liet de heupen van Anne goed uitkomen, maar we waren nog niet tevreden over het totaal plaatje.

Op naar onze volgende halte. G-star uiteraard! Hollandse glorie die je over de hele wereld terug kunt vinden. We werden enthousiast onthaald en gingen aan de slag. Verschillende broeken werden uit de schappen gehaald en verschillende broeken pasten. Kijk, daar worden we enthousiast van! De twee favorieten waren een stoere baggy loose tapered jeans en de Contour Bell. Beide staan haar prachtig zoals je ziet. In combinatie met een blouse die goed past bij de blauwtinten van de broek, zorgen we weer voor lengte. Door het khaki kleurige en semi transparante vest geven we Anne extra kleur en speelsheid. 

Dit zijn de broeken van Anne:
Your Style Lab | baggy jeans Your Style Lab | contour jeans
G-star - baggy jeans G-star - Contour Bell jeans
De outfit van Anne wordt afgemaakt door een mooie blouse en een semi transparant vestje.
Your Style Lab | G-star blouse Your Style Lab | G-star vestje
G-star - Blouse G-star - vestje

G-star heeft naast een mooie kleding collectie ook genoeg keuze uit pumps en sneakers.  Om de outfit af te maken hebben we Anne uit haar comfort zone getrokken en stoere (maar zeker ook hoge) hakken aangetrokken. Zoals je ziet wordt de outfit in één keer super vrouwelijk en tegelijkertijd nog stoerder. 

Your Style Lab | G-star Heels
G-star - Heels

Heb je nog vragen over onze diensten? Bel ons gerust op 06-42373264 of mail naar info@yourstylelab.nl

Home   /   Blog   /   Personal shopping, hoe werkt dat precies?