Shoppen door de ogen van de stylist

Tanja   17 maart 2014   3850 x bekeken  
Styling

Al dagen brak ik mijn hoofd....

Waar o waar neem ik iemand mee naartoe, die geïnspireerd wil worden door mij, al shoppend in Den Haag. En dan vooral iemand die net terug is uit Hamburg en daarvoor New York en Barcelona heeft aangedaan en dan ook nog de very fashionable mede-oprichtster van Your Style Lab is.

"Chantal hoe kan ik jou nog inspireren?"

Al 'voor-shoppend' was ik er al snel uit dat ik haar, nog meer dan inspireren, wilde uitdagen met kleur. Ik wilde het kleurenpallet, wat bij haar kleurtype past, uitproberen.

Kleurenpalet Chantal

Deze kleuren wilde ik allemaal aanzien. 

Ik wilde graag dat ze een lichte jeans zou proberen en ik wilde stoer versus vrouwelijk laten zien.

Your Style Lab | lichte jeans Zara Your Style Lab | inspiratie stoer vs vrouwelijkheid
Zara - Lichte jeans Stoer vs Vrouwelijk: 9straatjes.nl

Ik wilde lente. 
Stoer vs Vrouwelijk: 9straatjes.nl
Your Style Lab | Zara lente top
Zara - lente top Karen Millen - lente jurk
En dat alles bij winkels waar ze normaal ook komt. Dus Zara, Karen Millen, Gstar Raw.

Maar nieuwe merken wilde ik ook uitproberen, namelijk Dante6 waar ik prachtige blauw/groen tinten zag hangen en Denham, met zijn bijzondere materialen.

Na al dat shoppen, even lekker koffiedrinken bij Lola Coffee & Bikes op het Noordeinde. Lekker relaxed.

Your Style Lab | Lola coffee & bikes  

Website: http://www.lolabikesandcoffee.nl/ 

Ben je op zoek naar meer leuke coffeebars of andere inspirerende plekken? Kijk dan eens op de blog van Marte: http://www.modernehippies.nl/lola-bikes-and-coffee/

 
En tenslotte nog even langs bij Galerie Gulthsmidt voor stoere sieraden en poetische toegepaste kunst. Als dat geen inspiratie geeft!
Your Style Lab | Galerie Gulthsmidt
 http://www.galerieguthschmidt.nl/
En zo dacht ik dat ieder zintuig geprikkeld zou zijn aan het einde van de dag.

En geprikkeld werd er op die zonnige dag in Den Haag. De donkere jeans werd, in eerste instantie onder protest, verruild voor een strakke licht blauwe jeans en knal groen truitje, dat met dezelfde vaart weer werd uitgedaan. Maar daarmee waren de grenzen van Chantal wel direct tot hun verre verte opgerekt en werd kleur een feestje.

Lichtblauw, groen, chyclaam, crème en tenslotte een lichte jeans. En wat voor een!!! Zo'n hele hippe, waar ze zeker een zomer lang nog de tijd voor nodig heeft om hem aan te trekken. De witte schoenen maken het af en stonden al in Chantal’s kast.

G-star - Loose Tapered jeans
Het ging aan en mee in de tas...


Your Style Lab | Chantal top

En kleur ging uiteindelijk ook mee. Dit hemdje met kleur en print, van Karen Millen, zat haar als gegoten.

Chantal kan heel goed wegkomen met de kleur crème. Je ziet hier hoe kapsel en kraag elkaar wederzijds versterken en lijnen krachtiger maken. Naast dat het liefde–op-het-eerste-gezicht was, wat model, kleur en vorm betreft. 


Your Syle Lab | Chantal in Karen Millen jas Your Style Lab | Chantal in Karen Millen jas achterkant your Style Lab | Karen Millen jacket
Karen Millen - white jacket    

Deze kleur blauw staat prachtig. Ook bij donkere kleuren. En het décolleté deed de rest.

Your Style Lab | combinatie blauw-zwart Your Style Lab | Denham jasje  
Dante6 - top Denham - Blazer  

Het was fijn om dingen als kleur, vorm en materialen, die ik in mijn hoofd passend dacht te vinden voor Chantal, aan te zien en te zien dat het werkte. En het was ook heel goed om bij sommige dingen, als de roodroze pumps die ik in mijn hoofd had, te zien dat het totaal niet werkte.

 

Het was een intens, bijzonder en voor mij heel inspirerend en leerzaam shopping avontuur!

Tanja

 
 
 
 
Home   /   Blog   /   Shoppen door de ogen van de stylist