Stop Shopping Start Styling | De zakelijke koffer

Annick   19 maart 2015   2522 x bekeken  
Styling

Hoe pak je efficient in voor je zakenreis?

Inpakken voor een zakelijke reis. Het is vaak een crime om te doen. Je hebt weinig tijd, moet het even snel ’s avonds de dag ervoor voor elkaar krijgen, en het allerbelangrijkste: Het moet in een trolley passen. Een uitdaging op zich. Je wil genoeg keuze hebben voor de verschillende uiteenlopende dagen en bezigheden en er je wilt er gewoon altijd goed uit zien uiteraard.

Samen met Chantal heb ik naar haar kleding gekeken. Chantal reist regelmatig en heeft dus behoorlijk wat ervaring met die zakelijke reiskoffer. We hebben 11 items gebruikt om veel verschillende combinaties te maken, hiervan kun je een deel al in het vliegtuig dragen.

Dit zijn de 11 items:

 
Your Style Lab | 11 iems voor je zakelijke koffer
 

We hebben Chantals kast weer onveilig gemaakt, en zijn op zoek gegaan naar de juist zakelijke reiskoffer. Ik heb verschillende combinaties samengesteld met daarbij de gelegenheid waarvoor ze goed gedragen kunnen worden. Ook twee outfits, heel belangrijk, die met een kleine wisseling van kleding voor overdag tot kleding voor de avond kunnen worden omgetoverd. Want juist op een zakenreis ben je vaak de hele dag druk aan het werk, en moet je ‘savonds snel door naar een etentje.

De outfits:

         
Your Style Lab | Travel en errands outfit   Your Style Lab | Presentations and workday outfit   Your Style Lab | Exploring the city outfit
         

 

     
Your Style Lab | Day to night outfit jumpsuit   Your Style Lab | Day to night outfit jurk
     

10 tips voor jouw zakelijke koffer:

 1. Zorg dat alles wat je meeneemt bij elkaar past. Gebruik neutrale kleuren met eventueel 1 uitspatter. Zo kun je heel veel combineren, zonder je zorgen te maken dat het niet klopt of dat je steeds hetzelfde aan hebt.
 2. Blijf trouw aan je stijl, maar kies voor een eenvoudige versie van je stijl, ook dat maakt combineren makkelijker.
 3. Neem 2 accessoires mee die overal bij passen en die waar nodig je outfit opleuken.
 4. Een blazer in zachte stof, misschien had je Chantal haar favoriet al herkend, is ideaal voor op reis en alle gelegenheden tijdens je reis. In het vliegtuig, in de stad, op het werk, het maakt niet uit.
 5. Neem shapewear mee voor onder je jurk. Dit zorgt dat hij extra goed valt, en dat beetje extra zekerheid kan je goed gebruiken. *extra tip voor Chantal: Draag een naadloze string die vooral niet snijdt onder je shapewear dat zit het lekkerst en je ziet er niets van. 
 6. Strijken kan vaak niet op reis, en toch heb je vaak wel 1 of 2 blousjes mee
   - Heb je een stijltang mee? Dan kan je voorzicht je boordjes en mouwen daarmee strijken.
   - Hang je blouse in de badkamer als je gaat douchen, dit stoomt op een natuurlijke manier en      haalt de kreuk eruit.
   - Er bestaan ook speciale anti kreuk sprays, geen overbodige luxe om in je koffer te gooien
 7. Neem platte en hoge schoenen mee. Altijd fijn om te kunnen afwisselen.
 8. Ga je langer dan 3 dagen weg? Overweeg dan sportkleding en bikini mee te nemen. Je weet maar nooit of je even lekker stoom wil afblazen in de sportschool van je hotel, of juist even wil relaxen in de spa faciliteiten. (Even research doen waar je terecht komt dus!)
 9. Neem een goede handtas mee die je onderweg maar ook op reis zelf kan gebruiken. Gooi ook een kleine clutch in je koffer voor de chiquere avond gelegenheden.
 10. Vergeet niet een lekkere zachte pyjama!

Zo ga je goed voorbereid op je zakenreis en heb je alleen een trolley nodig om alles in mee te nemen!

 
 
Home   /   Blog   /   Stop Shopping Start Styling | De zakelijke koffer