Stop Shopping Start Styling | Suede look legging advies

Annick   20 februari 2015   2854 x bekeken  
Styling

We hebben er allemaal wel eens last van. In de winkel is een kledingstuk fantastisch, maar eenmaal thuis weet je eigenlijk niet zo goed hoe je die nieuwe aanwinst moet combineren. Dit gebeurde Chantal ook met haar nieuwe Suede look legging die ze net voor de challenge had aangeschaft. 

Deze legging heeft een mooie zachte kleur, een fijne stof en zit erg lekker. Maar met zo een legging moet je wel oppassen voor het pyjama of huispak effect. Het is belangrijk dat zoiets altijd combineert met een pittig item. Bijvoorbeeld stoere enkellaarsjes, een leren jasje, spijkerblouse of blazer. 

Ik ben Chantal haar kast weer ingedoken en kwam tot een schokkende ontdekking. Ze heeft helemaal geen gewone denim blouse! Die zet ik op het lijstje voor straks als de challenge voorbij is. Doe jij niet mee met de challenge en heb je nog geen jeans blouse? Koop er dan zeker eentje! Echt een kledingstuk dat makkelijk te combineren is, in veel stijlen te dragen en eigenlijk op elke leeftijd wel kan! 

Gelukkig waren er nog genoeg andere opties voor outfits met de legging. Ik heb er drie samengesteld.

Combinatie 1: Trui met pit

Deze look heb ik al een tijdje geleden bedacht en die heeft Chantal zelfs al gedragen. Echt een lekkere winter outfit die casual naar kantoor kan, of gewoon thuis op de bank. Door de stoere enkellaarsjes en de ketting wordt de suede legging met trui geen huispakken look

En dan hebben we nog de beste accessoire, die ook al de zachte stof van de legging niet kon weerstaan (en gewoon graag aandacht krijgt) de hond van Chantal; Pebbles :D

         
Your Style Lab | Look trui met pit   Your Style Lab | Look trui met pit   Your Style Lab | Look trui met pit
         

Combinatie 2: Kleuren en print

Chantal's stijl is vrij clean, niet te veel kleur (zeker niet in de winter), met een stoer tintje. Casual chic maar voor veel gelegenheden ook met een feminine touch. 

Nou, schrok die even toen ik met haar bloemige zomerjurkje naar beneden kwam zeulen! En ook nog het groene leren jasje, ze trok lichtelijk wit weg. Maar gelukkig is ze voor alles in, dus hoppa aantrekken die handel.

Typisch gevalletje iets te ver uit de comfortzone, maar wel leuk om als idee even naar te kijken. Want zo een jurkje kan heel prima op een suede look legging en deze outfit leent zich erg goed voor de vroege lente als het nog niet heel warm is. Door de laagjes zorg je dat je niet kou vat, en gaat het zonnetje ineens schijnen, kan je zo een laagje uitrekken. Erg handig dus! Chantal: "Uh ook nog die sjaal, dat wordt toch veel te druk?" Nou dat valt best meer hoor. Het gaat er om dat je niet te ver buiten het kleuren palet gaat. Maar omdat deze kleuren elkaar complimenteren, en er veel groen in zit, kan dat makkelijk! 

         
Your Style Lab | Look kleuren en print   Your Style Lab | look kleuren en print   Your Style Lab | Kleuren en print
         

Combinatie 3: Fris zakelijk

Als laatste heb ik weer een outfit gepakt die echt bij Chantal past. Omdat de suede look legging zo een zachte stof en kleur heeft, is het beter hem niet te combineren met zwart of andere donkere kleuren (lees: minstens de helft van Chantal haar kast) Dan is het contrast te groot en wordt het minder snel 1 geheel. 

Deze combinatie is heel zacht door de top in bijna dezelfde kleur, die ook weer een mooie stof heeft. De blazer zorgt dat het een outfit wordt, en nogmaals; geen pyjama. De look is licht, fris en ideaal voor even een andere zakelijke look dan de bekende zwarte blazer. De boots zorgen voor het nodige stukje stoer, zodat het niet te lief wordt allemaal. Leuke pumps eronder zijn ook heel goed te doen, zeker als het meer voor een etentje of avondje uit is! 

En kijk hoe blij ze is, weer lekker terug in haar eigen stijl (en comfortzone :p) !

     
Your Style Lab | Fris zakelijk Your Style Lab | Fris zakelijk Your Style Lab | Fris zakelijk
     

Op heel veel manieren te dragen dus, die suede look legging. De truuk is wat dingen uit de kast te trekken en het gewoon eens er op te proberen.

Ben jij benieuwd hoe ik jouw kledingkast onder handen zou nemen? Je maakt nu kans om een garderobe advies twv. 299,95 te winnen! Dan heb je net als Chantal heel veel nieuwe setjes om te dragen! 

- Annick

 
Your Style Lab | direct advies voor figuur en stijl
 
Home   /   Blog   /   Stop Shopping Start Styling | Suede look legging advies