Stop Shopping Start Styling | Zwarte Blazer Stijladvies

Annick   28 januari 2015   3924 x bekeken  
Styling

Uit de comfortzone! (en dat is pas het begin..)

De zwarte blazer, en de zwarte outfit die je altijd pakt. Dit was Chantal haar verhaal maar ongetwijfeld herkennen veel vrouwen zich hier in. Want ja een zwarte blazer is altijd goed, zakelijk of privé, het kan op zoveel manieren gedragen worden.

Oh ja? En waarom doe je dat dan niet? We vallen allemaal ten prooi aan gewoonte. Ook stylisten, want zo heb ik ook een aantal outfits die altijd goed zijn. De truuk is een andere kijk op je kledingkast krijgen, weer even een frisse wind en nieuwe opties. 

Dus ben ik Chantal's kast in gelopen (want ja die heeft een walk-in zonder deurtjes ;)) en ben op zoek gegaan naar nieuwe combinaties voor Chantal. Ik ben haar stijl niet uit het oog verloren; het moet nog bij haar passen, maar ze mag ook best even uit haar comfortzone getrokken worden. Dus dat heb ik gedaan, met de reactie: "OH! ok, ja uh zo zou ik het nooit dragen" als gevolg :D

Dus daar gaan we, drie nieuwe combinaties met Chantal's geliefde zwarte jasje! 

Combinatie 1: De denim blousejurk

De combinatie van een wat nettere zwarte blazer met een denim blouse of blouse jurk zorgt dat je er modern en casual uitziet met een chique twist. Chantal houd wel een beetje van stoer maar ook vrouwelijk, daarom is dit een goede combinatie voor haar. Ze kan dit naar werk aan, maar ook prima voor andere gelegenheden. Vooral het taille riempje geeft haar extra vorm in haar figuur, en haar slanke lange benen worden extra geaccentueerd door de zwarte panty met zwarte laarzen; sexy

"Deze blouse heb ik al heel lang, maar ik draag hem alleen thuis; weet niet hoe ik hem anders moet dragen. Maar zo is het leuk! Ik zou dit nog het liefst naar een etentje en film aantrekken" Aldus Chantal. Haar nieuwe outfit voor avondje uit dus! 

       
Your Style Lab | Outfit met zwarte blazer   Your Style Lab | Outfit zwarte blazer Chantal  
       

Combinatie 2: 'DE' musthave enkellaarsjes

Tjah die zijn om verliefd op te worden zo gaaf. Maar oei, toen Chantal thuis kwam met de witte enkellaarsjes van Supertrash wist ze even niet hoe ze deze moest dragen. Dat het eigenlijk zithakken zijn mag de pret niet drukken, even doorbijten want wie mooi wil zijn...!

Tip: Wat je ook kunt proberen als je niet lang kunt lopen op hakken is om twee tenen, vanaf je grote teen geteld de derde en vierde, aan elkaar tapen. Dit ontlast de zenuw die zorgt voor die zeurende pijn in je voet! 

Chantal draagt dit rokje meestal met een coltrui, maar met een blouse is het gelijk nog chiquer en heel goed zakelijk te dragen. Hiermee trek ik haar een klein beetje uit haar comfortzone: "Ik draag nooit een blouse, ik haat strijken". De blouse in de rok zorgt weer voor een mooie vorm in het figuur. En omdat chantal lang is, kan zij makkelijk de witte laarsjes als contrast met de zwarte panty dragen. 

     
Your Style Lab | Outfit zwarte blazer en rokje   Your Style Lab | Chantal in outfit met zwarte blazer en rok
     

Combinatie 3: Casual Cargo

Ok ok ik geef Chantal ook haar zin. Even een outfit die op haar lijf geschreven staat. Vooral de laarzen vind ze zelf heel gaaf, maar ook van die weet ze niet zo goed hoe ze combineerd kunnen. Even een lekkere casual outfit, en niet helemaal zwart. Ideaal voor het weekend, of lekker shoppen met vriendinnen. Om in te gaan wonen eigenlijk, en ik vermoed dat Chantal dat ook wel gaat doen. "Deze ga ik geloof ik nog het meeste dragen" Zei ze al voordat ze hem aan had. Ze draagt onder het zwarte jasje een wijdere top, maar omdat de blazer getailleerd is en ze er een strakke broek onder draagt behoud ze toch een mooi figuur

"Oh ik draag eigenlijk altijd zwart bij deze broek, ik dacht dat andere kleuren te heftig zouden zijn, maar dat is helemaal niet zo!" Ja Chantal, dat is niet zo. Andere basiskleuren als grijs, bruin, camel en zelfs blauw kunnen prima bij groen gedragen worden! 

     
Your Style Lab | Casual cargo outfit   Your Style Lab | Chantal in Casual Cargo outfit
     

Alle items die we hebben gebruikt waren van Chantal zelf. Zo verrassend kunnen combinaties zijn met je eigen kleding. Duik ook eens jouw kast in en probeer die zwarte blazer waar je zo gek op bent op andere outfits uit. Geen idee of het zal staan? Gewoon aantrekken, je ziet het vanzelf. Foto maken en bewaren, heb je gelijk inspiratie voor de volgende keer als je voor je kast staat. 

Binnenkort zal ik weer advies geven over een ander item uit Chantal 's kledinkast. 

Home   /   Blog   /   Stop Shopping Start Styling | Zwarte Blazer Stijladvies