Style Stories | Alice

Annick   26 februari 2015   3916 x bekeken  
Styling

Omgaan met grote veranderingen in je lijf is best lastig. Het verandert misschien door gewichtstoename, of juist gewichtsverlies. Of je maakt iets mee waardoor je lichaam veel te verduren krijgt. Je moet leren omgaan met een figuur dat je tot die tijd niet gewend was. Dat gebeurde Alice, 63, uit Oosteind. Door problemen met haar gezondheid en een zware operatie die niet het gewenste resultaat bracht, kan zij de kleding die zij altijd gewend was niet meer dragen. Ik ontmoette haar bij haar thuis en luisterde naar haar verhaal. Samen zijn we op zoek gegaan naar wat nog wel kan, naar hoe zij zich weer goed in haar vel en kleding kan voelen.

“Ik was altijd actief, veel in beweging, druk in de tuin en had energie voor tien.” Vertelt Alice. Ze wist niet anders dan dat ze ‘s ochtends een spijkerbroek, een T-shirt aan trok. Ze hield zich er eigenlijk niet eens mee bezig hoe het stond. Tot zij twee jaar geleden veel buikpijn had na behandeld te zijn aan een prolaps (verzakking van de vagina) en opnieuw geopereerd moest worden.  Het plan van de arts om niet via de buik, maar via de vagina te opereren pakte helemaal verkeerd uit. Veel in haar buik werd stuk getrokken door de operatie, waardoor ze uiteindelijk permanent een stoma kreeg. Niet alleen door de stoma maar ook een parastomale hernia, die een tennisbal op de linkerkant van haar buik vormt was haar lichaam totaal veranderd. Haar buikomvang ging van 95 naar 112, en broeken, wat voor een soort dan ook, zaten te strak op de stoma. Het was geen optie meer om die te dragen.

Na die tijd is er ontzettend veel veranderd voor Alice. Ze had minder zelfvertrouwen, moest leren omgaan met niet alleen de onmogelijkheid van het dragen van broeken maar ook het willen verbloemen van de stoma en haar buik. Ik was ontzettend verrast door Alice, want ze was zelf al heel goed bezig. Na wat zij heeft meegemaakt; zo een aanslag op je lichaam en zelfbeeld, kan ik mij heel goed voorstellen dat je de neiging krijgt bij de pakken neer te gaan zitten.

Maar dat deed ze niet. Stukje bij beetje ging ze op zoek naar wat ze wel nog kon dragen. “Mijn stijl is compleet veranderd, veel vrouwelijker. Ik draag alleen nog maar jurkjes en tricot rokjes. In de winter met een maillot of dikke panty eronder.

Maar de zomer is het fijnst, dan kan het gewoon lekker met blote benen. Die nu trouwens ‘s zomers veel bruiner zijn dan toen ik altijd broeken droeg!

En die laatste uitspraak omschrijft precies hoe fantastisch Alice met haar uitdaging omgaat. Ze geeft een positieve draai aan alles; kan ze geen haarproducten verdragen? Dan gaat ze op zoek naar een kapsel dat mooi zit zonder. Ook make-up kan ze op dit moment minder hebben, dus heeft ze een bril in een opvallende kleur gekocht.

Haar man heeft ook de positieve veranderingen opgemerkt. Niet alleen laat hij haar weten dat hij haar nog steeds hartstikke mooi vindt, hij vindt eigenlijk dat ze zich nog mooier en vrouwelijker kleedt en dat ziet hij graag. Ze is nu veel meer bezig met kleuren en vormen van kleding. Niet alleen om te verbloemen maar juist ook om er wat leuks van te maken. “Het blijft lastig om jezelf als mooi te zien, maar een compliment helpt heel veel. Dat laat je goed voelen.”

     
 Your Style Lab | Kleurenanalyse Alice Herfsttype  

En dat is ook waar ik haar vandaag mee ga helpen. Om de juiste kleuren voor haar te vinden, en kleding en outfits waarin ze niet alleen nog meer complimenten krijgt maar zich ook nog beter zal voelen. Zo ontdekte we dat zij een Herfsttype is en vooral rood en oranje tinten haar prachtig staan, net als alle groen en blauw tinten die haar ogen eruit laten springen. Daar is geen make-up voor nodig!

Toen werd het tijd voor de kledingkast. Alice liet mij veel van de kleding zien die ze vroeger droeg, maar nu niet meer kan dragen. Omdat het broeken zijn, op een broek gedragen moet of niet meer zo leuk is. Mijn advies was om de hele kast een flinke opruimbeurt te geven. Alle dingen die ze niet meer kan dragen moeten weg, want elke keer dat ze het ziet hangen zal het haar herinneren aan de tijd dat ze het wel kon dragen. Als het weg is, wordt ze niet meer met dat negatieve gevoel geconfronteerd.

 
     

We hebben nieuwe setjes gemaakt met de dingen die ze graag draagt en met dingen die ze niet zo goed wist te combineren. Er hing veel zwart in de kast, en heel veel printjes. Hoog tijd om wat meer basisstukken in kleur in de kast te gaan introduceren zodat het veel makkelijker wordt om te gaan combineren. Tjah en ze moet gewoon de prachtige rode jurk, gaan dragen! Niet bewaren voor een goede gelegenheid want een paar laarzen eronder en hij is perfect voor overdag, veterlaarsje eronder en hij is leuk voor ‘s avonds. Met natuurlijk een leuke ketting erbij.

         
Your Style Lab | Combineren kleding   Your Style Lab | Rode jurk   Your Style Lab | Laarsjes voor bij de rode jurk
         

Ook heb ik Alice wat voorbeelden gegeven van geschikte manieren om de aandacht van haar buik weg te leiden, en in outfits af te kunnen wisselen. Een aantal voorbeelden waren: 

     
Your Style Lab | Broek/maillot met print Your Style Lab | Vest met waterval kraag Your Style Lab | Linnen tuniek / jurk

Maillot met opvallende print leidt de aandacht naar de benen

Vest met waterval kraag verdoezeld alles
rondom de buik

A-lijn jurk met plooien net onder de borst. Legt andacht op hals en boezem en weg van buik. Vooral leuk met extra detail als bijzonder als. 
     

Alice is een fantastische vrouw die ondanks de tegenslagen toch heel erg goed met de veranderingen in haar lichaam is omgegaan. Ik heb een hele leuke dag bij haar gehad en we hebben samen een lijstje gemaakt voor items die zij nog in haar kledingkast kan gebruiken. Next step? Shoppen!!

Dit vond Alice van onze dag: 

 

Wil je net als Alice ook weten hoe jij optimaal je bestaande kleding in kunt zetten en ontdekken welke nieuwe outfits met jouw kleding te creëren zijn? De investering in een Garderobe check verdient zichzelf terug in de nieuwe outfits die je ontdekt en het voorkomen van miskopen in de toekomst.

Bekijk hier onze Garderobe Check!

 

 

Home   /   Blog   /   Style Stories | Alice