Style Stories | Renate

Annick   25 maart 2015   3922 x bekeken  
Styling

Je hoort het overal om je heen, of misschien heb je het zelf wel meegemaakt. Jarenlang werk je voor een baas en bij 1 van de reorganisaties verlies je dan toch je baan. Dat kan even schrikken zijn, maar geeft ook de ruimte om eens goed je carrière onder de loep te nemen. Wat wil je nou eigenlijk echt? Renate deed dit ook, niet alleen is ze op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging maar is ze, 1,5 jaar geleden, ook nog eens 14 kilo afgevallen

“Een kans voor een nieuwe uitdaging!” Vertelt Renate enthousiast over de nieuwe passie die ze heeft ontwikkeld. Tot 2002 nog werkzaam in de assurantiewereld, en daarna jaren gewerkt als directie secretaresse bij een bank. Helaas verloor ze na een reorganisatie haar baan. Ze deed een cursus en vervolgcursus in eventmanagement en kwam erachter dat hier haar hart ligt. Ze was betrokken bij het organiseren van meerdere evenementen. “Dit is wat ik echt leuk vind en energie van krijg.” Fantastisch dat zij zo haar weg vond naar een nieuwe uitdaging. Natuurlijk gaat dit niet zonder moeite en is Renate nu druk bezig om haar netwerk op te bouwen en gezien te worden als event manager.

Maar er is nog een mooie overwinning die Renate de laatste jaren heeft doorgemaakt. 1,5 jaar geleden viel zij namelijk 14 kilo af met een speciaal fitnessprogramma. Ze ging van maat 42/44 naar 38/40.  Ze voelde zich altijd wel al lekker in haar vel, maar voelt zich nu ook een stuk fitter. En ja “kleding shoppen is ook een stuk makkelijker, en leuker!” Vertelt ze.

Renate wil er graag leuk bij lopen maar volgt niet perse de laatste mode. Ze is bewust bezig met kleding en haar stijl omschrijft ze als casual/chic. Een afwisselende stijl die zowel vrouwelijk als wat sportief kan zijn.

Haar kleding uitdagingen zijn; om een nieuwe werkstijl te vinden die meer past bij het eventmanagement. Directie secretaresse is vrij klassiek en netjes, event management mag best wat creatiefs en aparts in voorkomen. Daarnaast wil ze niet meer naar haar figuur kijken alsof ze nog maten groter is. Ze wil haar nieuwe figuur omarmen en zich ook passend hierbij kleden. Maar de grootste uitdaging waar zij nu op dit moment hulp bij wil is het combineren van wat ze al heeft. Ze draagt vaak vaste combinaties en die mogen wel eens wat opgeschud worden.

       
  Your Style Lab | Renate kleurenanalyse   

Renate bleek een warm kleurtype te zijn. Felle kleurtjes staan haar het allermooist. Ze is een lentetype en vooral oranje, olijf, crème, zalm, appeltjesgroen, maar ook bordeaux en bruin staan haar erg mooi! 

       

We doken samen haar kast in, om nieuwe combinaties te maken. Passend bij haar stijl en haar nieuwe passie in eventmanagement. De grootste les; hoe combineer je nettere items met iets casuals zodat het samen een passende stijl wordt en overal naar toe gedragen kan worden. De uitvinding van de dag: Het spijkerjasje! Die kan Renate echt op bijna alles dragen om haar nettere kleding net even een stoer/casual touch te geven! “En ik heb nog zo getwijfeld of ik hem zou kopen.” Een spijkerjasje in je kast is ALTIJD goed juist! Samen hebben we ook een lijstje gemaakt van items die haar goedgevulde garderobe nog kunnen aanvullen. Zoals basic items in oranje en olijf, en een zalm kleurige sjaal.

           
Yourb Style Lab | combinatie met spijkerjasje   Your Style Lab | causal chic met blazer   Your Style Lab | Klassieke jurk met spijkerjasje
Nette rok in combinatie met oranje basictop en spijkerjasje. Zorgt voor de juiste balans tussen chique en casual   Ideaal voor een drukke werk dag als event manager. Vrij netjes maar door de kleur van de broek en de sjaal toch even anders   Een klassieke, chique jurk gecombineerd met spijkerjasje zorgt voor een vrouwelijk casual outfit. Een zalm sjaal maakt het af. 
         
our Style Lab | wit t-shirt, vest en ketting   Your Style Lab | Felle kleuren en spijkerjasje      
Lekker casual maar toch gekleed. Een simpel wit t-shirt met vest en leuke ketting maken een complete outfit   Een feestjurk van een bruiloft moet niet in de kast blijven hangen. Spijkerjasje erop, felle sjaal en hij kan makkelijk voor gewoon gedragen worden      
           

Het was een erg leuke dag, met veel nieuwe inzichten. Renate heeft een kast vol super leuke items, de truc is te gaan spelen met nieuwe combinaties en ze gewoon uit te proberen. Chique items met stoer en casual combineren en andersom. Ze is al een heel eind op weg naar de juiste outfits passend bij haar nieuwe passie en figuur.

Renate's reactie na een dagje garderobe advies

 

Wil je net als Renate ook weten hoe jij optimaal je bestaande kleding in kunt zetten en ontdekken welke nieuwe outfits met jouw kleding te creëren zijn? De investering in een Garderobe check verdient zichzelf terug in de nieuwe outfits die je ontdekt en het voorkomen van miskopen in de toekomst.

Bekijk hier onze Garderobe Check

Home   /   Blog   /   Style Stories | Renate