Stylingtips: Welk model jas past bij jouw stijl?

Annick   11 januari 2017   2119 x bekeken  
Styling

Zes jasmodellen: welke past het beste bij jou?

Onderschat de kracht van een goede jas niet! Schoenen en een tas kunnen je outfit maken of breken, maar een jas kan dit zeker ook. Ik vind het mooi om te zien wat verschillende jasmodellen kunnen doen voor je silhouette en uitstraling. In deze blog zet ik daarom zes jasmodellen voor je op een rij. Welke past het beste bij jou?

Trenchcoat

Misschien wel de beroemdste jas ter wereld en in ieder geval een echte klassieker: de trenchcoat. Waarschijnlijk denk je bij deze jas aan een beige exemplaar à la Burberry, maar de trenchcoat is er in allerlei varianten. De naam van deze jas verklapt dat de trenchcoat is vernoemd naar ‘trenches’: loopgraven. Jaren geleden werd de jas namelijk alleen gedragen door militairen en officieren. Ooit was deze jas dus een echte mannenjas!

Your Style Lab | Jas model Trench Coat 

bron: jeanettesun

Duster coat

Een zusje van de trenchcoat, maar dan zonder (de dubbele rij) knopen. Deze jas, met het model van een ochtendjas, zagen we de afgelopen jaren erg veel. De duster coat oogt net iets minder streng dan de trenchcoat. Maar van het ‘fladdermodel’ moet je houden. Ik vind de duster coat vooral leuk als zomerjas.

Your Style Lab | Jas model Duster

bron: stylebythree

Aviatorjack

Deze jas wordt ook wel ‘flight jacket’ genoemd, maar ken ik beter als ‘aviatorjack’. We hebben het over een leren jas met schapenwol aan de binnenkant. Ook deze jas was ooit bedoeld voor mannen en dan (natuurlijk) piloten specifiek. De jas staat erom bekend heerlijk warm te zijn. Soms lijkt een aviator jacket op het model van een bomberjack en soms meer op dat van een bikerjack.

Your Style Lab | Jas model aviator

bron: lovecloth

Cocoon coat

Het model van een ‘cocoon coat’ is vaak weinig getailleerd en een beetje tot erg oversized. Het materiaal is lekker warm, want je moet er natuurlijk wel in kunnen ‘cocoonen’ J. Ik vind een cocoon coat vooral tof in combinatie met strak aansluitende kleding als een skinny jeans. Je maakt dan echt een statement met je jas.

Your Style Lab | Jas model Cocoon

bron: fashion-landscape

Bikerjack

De tijd dat een bikerjack alleen voor de rockscene was is natuurlijk allang voorbij. Een zwart, leren bikerjack is een perfect basisitem in je garderobe. Dit jack kun je nog tientallen jaren dragen en wordt vaak alleen maar mooier met de jaren. In suède is een bikerjack overigens ook prachtig. En laten we teddy niet vergeten: dé stof van dit seizoen.

Your Style Lab | Jas model biker jack

Bron: annabelpesant

Bomberjack

Een paar jaar geleden werd het bomberjack opeens weer een trend. Ik verwachtte toen niet dat deze jas het zo lang zou volhouden in het modebeeld. Hoewel de bomber steeds weer in andere gedaantes verschijnt, lijkt deze jas toch echt een blijvertje te zijn. Houd je van sportief? Dan is een bomberjack vast helemaal je ding. Toch kun je de bomber ook heel goed verwerken in andere kledingstijlen, want contrast werkt in outfits juíst erg goed.

Your Style Lab | Jas model bomberjack

Bron: stylingliebe

Je leest het: zoveel verschillende stijlen, zoveel verschillende jassen. Welke past het beste bij jou?

- Suzanne

Your Style Lab | Fashionblogger Suzanne van Schaik

Home   /   Blog   /   Stylingtips: Welk model jas past bij jouw stijl?