The Ultimate Bikini Guide

Annick   29 mei 2015   4822 x bekeken  
Styling

Een perfecte stijl voor elk figuur!

De zomer komt er aan! Dus we het wordt tijd om weer eens een nieuwe bikini of badpak te gaan kopen. Maar zo makkelijk is dat niet; er is zoveel keus! Het allerbelangrijkste is dat het goed past bij jouw figuur, zodat jij zelfverzekerd op het strand kan liggen!

Wij hebben voor elk silhouet heel duidelijk de do's en don'ts voor je weergegeven! Weet je nog niet welk silhouet je bent? Dan kun je eerst een Stylepaspoort aanmaken; klik hier.

Wij leggen uit welke bikini's en badpakken bij je passen en waarom.  

X-silhouet

Het X-silhouet kan veel hebben, omdat je slank bent en goede verhoudingen hebt zijn veel bikinistijlen mooi. Zorg wel dat je je figuur niet uit verhouding trekt door verschillende kleuren of een hoge hipster te dragen. 

 
Yur Style Lab | Bikini Guide X silhouet zandloper
Shop de items:

Roze/Oranje bikini Hunkemoller €45

Groene Bikini Twintip bij Zalando €24,95

   
     

8-Silhouet

Accentueer je curves en geef je borsten en billen genoeg steun. Draag vrouwelijke modellen; haltertops met brede banden of een badpak met halter. Pas op met triangel bikini's met dunne koordjes, dit zorgt dat je wat voller lijkt en zal niet genoeg steun bieden. Een hipster brengt je figuur te veel uit balans, broekjes met een normale breedte en mooie curve of plooi er in staan het mooiste. 

 
 Your Style Lab | Bikini guide 8 silhouet
 Shop de items:

Roze bikini Hunkemoller €40

Blauw Badpak Lodus bij Zalando €139,95

Gestreepte bikini Venice Beach bij Zalando €49,95 

   

A-Silhouet

Omdat jouw heupen ietsje breder zijn dan je schouders is het mooi om die slanker te laten lijken, en de aandacht op de bovenste helft van je lichaam te vestigen. Draag strapless of bandeau tops met opvallende prints of steentjes. Houd de onderkant rustig in een effen, het liefst donkere, kleur. Pas op met hipsters, ook al denk je daarmee brede heupen te verbergen, je accentueert ze juist. Ook drukke prints op je broekje is minder geschikt voor jouw figuur. 

 
Your Style Lab | Bikini guide A silhouet
Shop de items:

Gestreepte bikini top Mango €19,99

Roze broekje Mango €14,99

Zwarte bikini top Hunkemoller €34,99

Zwart bikini broekje met koordjes Roxy bij Zalando €19,95

Roze Hipster Seafolly bij Zalando €54,95

Broekje met print Hunkemoller €13,99

   

Peer Silhouet

Als je een peer silhouet bent, ben je misschien niet zo heel blij met je heupen. Pas op en ga ze niet verbergen in een grote hipster! Met een hipster worden je heupen alleen maar breder en dat is zonde! Ga liever voor een mooi broekje met gemiddeld brede banden en kies voor een opvallende print in het topje. Brede mandjes of bandjes die recht over de schouder lopen helpen ook om balans in je figuur te krijgen. Een badpak met drukke print, corrigerende plooien en zwarte vlakken aan de zijkant zal je het ideale figuur geven! Door de donkere vlakken vallen bredere heupen niet meer op en is je figuur mooi slank.

 
 Your Style Lab | Bikini guide Peer silhouet
 Shop de items:

Bloemen top Seafolly bij Zalando €84,95

Turquoise broekje Seafolly bij Zalando €49,95

Badpak Hunkemoller €49,95

Hipster Seafolly bij Zalando €54,95

Broekje met riempje Morgan bij Zalando €36,95

   

V-sihouet

Jij hebt een atletisch figuur met wat bredere schouders en armen. Het mooiste is om wat vrouwelijkheid in je bikinifiguur te brengen door je heupen breder te laten lijken. Je top kun je het beste simpel houden en niet te recht, liever geen strapless of bandeau, een twisted bandeau kan wel omdat deze vrouwelijke vormen benadrukt. Draag een rustige top met een broekje in een drukke print, een hipster werkt ook goed. Pas op met broekjes met dunner koordje, die maken je heupen smaller waardoor je schouders nog breder lijken. 

 
Your Style Lab | Bikini guide V silhouet atletisch
Shop de items:

Blauwe bikini van Bikini Bar bij Zalando €54,95

Zwarte bikini top Mango €19,99

Bikini broekje met print Mango €14,99

Bandeau top Seafolly bij Zalando €59,95

Blauw broekje Roxy bij Zalando €15,96

   

Hart Silhouet

Het belangrijkste onderdeel van jouw bikini is steun, aan een triangel bikini met dunne koordjes heb je niets. Bandeau bikini's zonder beugel geven ook weinig steun en passen minder goed bij jouw ronde bovenlichaam. Door een effen halter top te dragen die goed steun geeft, en een broekje in opvallende print met extra details, komt je figuur meer in balans. Een badpak met beugel is ook een goede optie, door de drukke print en aandacht op de decolleté behoud je een mooi vrouwelijk figuur. 

 
Your Style Lab | Bikini guide Hart silhouet volle borsten
Shop de items:

Donkerblauwe top Seafolly bij Zalando €79,95

Broekje met print Venice Beach bij Zalando €24,95

Badpak met print Mango €79,95

Bandeau groen Hunkemoller €27,99

Bikini print Twintip bij Zalando €24,95

   

H-Silhouet

Omdat je figuur rechte lijnen heeft is het mooi om met je bikini wat vrouwelijkheid in je figuur te brengen. Dat kun je doen door topjes en broekjes met details te dragen. Een topje met franjes of rouches bijvoorbeeld, en een broekje met plooitjes op de heup of koordjes in andere kleur dan het broekje. Kies het liefst voor halter of triangel model en draag liever niet te rechte modellen.

 
Your Style Lab | Bikini guide H silhouet
Shop de items:

Oranje Bikini top Livia bij Zalando €45,46 (eerst 64,95)

Oranje broekje Livia bij Zalando €27,27 (eerst 38,95)

Witte bikini Hunkemoller €43

Bandeau bikini Michael Kors bij Zalando €59,95

Olijfgroen badpak Lodus bij Zalando €129,95

   

O-Silhouet

Of je nou voor een bikini of badpak kiest, het is belangrijk dat je voor iets kiest dat genoeg steun geeft en de ronde vormen van je figuur doorbreekt. Zo kun je bij een bikini het beste voor een halter gaan met brede banden en een leuk printje. Ook het broekje niet te smal kiezen, een hipster mag ook. Het allermooiste staat een mooie badpak die special plooien heeft om een buikje te verbloemen. De schuine, lichte lijnen van dit badpak leiden alle aandacht naar de decolleté en doorbreken ronde vormen. Erg mooi! Ga vooral niet voor triangel bikini's met dunne koordjes, deze geven niet genoeg steun en laten je voller lijken.

 
Your Style Lab | Bikini guide O silhouet
Shop de items:

Bikini met print Mango Violetta €69,99

Corrigerend Badpak Marks and Spencer €43,95

Bikini met streepjes O'Neill bij Zalando €49,95
   
Your Style Lab | Gratis stijladvies
 
Home   /   Blog   /   The Ultimate Bikini Guide