Wat is jouw eerste indruk?

Leonie   10 maart 2014   3836 x bekeken  
Styling

Een eerste ontmoeting heb je in veel verschillende gradaties. Zo kun je lekker op je vrije avond in een café ineens terecht komen in een leuk gesprek met een volkomen vreemde. Maar het kan ook veel serieuzer als je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt.

Een eerste indruk is gebaseerd op oppervlakkige kenmerken waarin het uiterlijk cruciaal is. We kijken naar de manier hoe iemand gekleed is, hoe de persoon praat en of hij of zij er verzorgt uitziet. De eerste indruk wordt gevormd in een aantal seconden. Na deze seconden gaat ons brein de eerste indruk toetsen en na tien tot vijftien minuten weten we of we deze persoon langer willen spreken of niet. 

Bij een sollicitatie zijn het bewust zijn wat je draagt en welke houding je aanneemt, de eerste stappen naar een nieuwe baan. Your Style Lab geeft je een aantal checklists die je op weg helpen bij het maken van een smashing indruk tijdens je sollicitatie.

Lingerie, de basis van een goed zittende outfit

Bij het kiezen van de juiste outfit beginnen we bij het begin, de lingerie. Door middel van goed zittende lingerie zal je kleding beter tot zijn recht komen. Door bijvoorbeeld een te kleine Bh te dragen zal je decolleté niet mooi uitkomen in je blouse of top. Heb je een kleine buste? Zorg dat de Bh die je draagt mooi aansluit en niet snijdt. Heb je een grotere cupmaat, zorg voor ondersteuning. Een Bh die te weinig ondersteuning geeft laat je borsten hangen waardoor je optisch ook dikker lijkt.
Een goede voorgevormde Bh doet het goed onder gladde t-shirts en truien.

Een string of boxer met te zwaar elastiek of randen die in je benen snijden zullen ook te zien zijn als je een rok of broek draagt. 

Dit is een set die je kunt dragen als je kleinere borsten hebt en brede heupen: 
& Other Stories - BH & Other Stories - string

Heb je een grotere cupmaat en iets minder heup? Probeer dan eens dit mooie setje van Triumph.

Triumph- Shape sensation BH Triumph - boxer

De outfit

 

Stap 1 zit erop. Het kiezen van de juiste lingerie. Nu kunnen we een outfit samenstellen. De eerste vraag die je tijdens het samenstellen van de outfit jezelf stelt is ' bij wat voor soort onderneming  ga ik solliciteren?'. Het heeft dus nog helemaal niks met je kledingkast te maken. Onderzoek het bedrijf, wat is hun missie, hoe ziet hun website eruit. Door dit onderzoek kom je erachter hoe jij je eigen kledingstijl kunt aanpassen aan het bedrijf zonder dat je je eigen stijl verliest.

Tijdens de keuze van de outfit zijn een aantal punten van belang. Het is belangrijk dat jij je altijd prettig voelt in de kleding die je draagt. Dit zul je uiteindelijk ook uitstralen. Je kleding past bij je silhouet en accentueert de positieve punten van je lichaam. Kijk ook altijd naar de kleuren die je draagt. Kleur is goed zolang het niet schreeuwt om aandacht, laat kleur subtiel spreken. De kleding die je draagt laat niet teveel huid zien, hoe meer huid er wordt getoond hoe minder serieus je als kandidaat wordt genomen. Een rok is daarom niet korter dan net over de knie en er is voor een panty gekozen die niet sterk opvalt bij de rok en de schoenen.

Voor het 8 silhouet waarin de schouders ongeveer even breed zijn als je heupen. De buste iets zwaarder is in combinatie met een smalle taille en ronde heupen en volle billen kan dit een perfecte blazer zijn: 


Nanushka - blazer Vanilia - top    Mexx - pantalon

Schoenen maken je outfit af

De outfit is gekozen, maar wat voor soort schoenen passen hierbij? Draag je een pantalon? Zorg dan voor een goede pump. Door het dragen van hakken zullen je benen optisch langer lijken en je vrouwelijke vormen worden extra geaccentueerd. De hak mag aanwezig zijn, maar niet overdreven hoog op met een platform. Hou het subtiel, maar verras!   

& Other Stories - leren pump & Other Stories - Asymmetrische pump & Other Stories - blokhak

Sieraden

 
 

Je bent er bijna klaar voor! Naast je outfit en schoenen zijn sieraden ook een heel belangrijk punt. Verkeerd gekozen sieraden kunnen er namelijk voor zorgen dat de aandacht wordt getrokken naar een geluid dat een sieraad maakt of de grootte van het sieraad. Hou je van statement sieraden en is dit wat jouw uniek maakt? Kies dan voor één item in de kleur van je outfit of alleen zilver of goud. Kies niet voor te opvallende oorbellen. Tijdens een sollicitatiegesprek kijkt iemand je veel aan om je verhaal te volgen, te grote oorbellen zullen dit verstoren. 

De ring van Buddha to Buddha geeft je outfit net iets meer pit en een stoer randje. Hou je het liever fijn en zacht? Kijk dan eens naar de prachtige sieraden van Wouters & Hendrix

Buddha to Buddha - ring Wouters & Hendrix - armband

Je bent er helemaal klaar voor. Je hebt goed over je outfit nagedacht en je voelt je er prettig in. De kwaliteiten heb je, dus ga ervoor! Niks staat je nu nog in de weg.

Succes met het solliciteren.

Make your dreams come true!

Home   /   Blog   /   Wat is jouw eerste indruk?