Wat is personal styling?

Annick   11 oktober 2016   2981 x bekeken  
Styling

Je hebt de woorden al menig keer langs zien komen, personal stylist en personal styling. Maar wat houdt dit precies is en ook belangrijk, wat maakt het zo bijzonder en op dit moment ook nog eens een heel hip beroep! Ik ga het je uitleggen. 

Wat is personal styling? 

Personal styling is wat voorheen vaak imago styling werd genoemd. Uit beide termen zie je al de meest belangrijke factoren van dit vak naar voren komen: persoonlijkheid en imago. Dat betekent dat de stijl alles te maken heeft met de persoon zelf; met wie je bent, met je figuur, je kleurtype en ook welke voorkeuren je hebt. Dit is heel wat anders dan fashion styling, dat voornamelijk te maken heeft met photoshoots, de nieuwste mode en ook regelmatig (maar niet altijd) een wat artistiekere invalshoek heeft. Fashion styling zie je op televisie en de magazines, personal styling is op geheel persoonlijk vlak. 

Als personal stylist ben je soms een beetje psycholoog, het is werken met mensen en hun verhalen, en daar een mooi eindresultaat in vinden waarbij het zelfvertrouwen en gevoel van de klant centraal staat. 

Hoe werkt dat dan? 

Een personal stylist begint altijd met een uitgebreid gesprek met zijn of haar klant. Idealiter wil je weten waar ze wel en niet van houden, maar ook wie ze zijn, waarom ze wellicht niet weten welke kleding mooi bij ze staat. Door heel veel informatie te verzamelen kan een personal stylist aan de slag om te kijken wat bij de persoon past. Die informatie is niet alleen de vragen, het verhaal en de wensen van iemand, maar ook een figuur analyse om te zien wat de verhoudingen van het lichaam zijn en een kleuranalyse om te zien welk kleurtype iemand is. Met al die informatie maakt de personal stylist nieuwe keuzes die dan samen met de klant worden bekeken en gepast. Het uitganspunt is de klant het gevoel geven dat er geen kloof meer is tussen wie ze van binnen en van buiten zijn, maar dat alles in perfecte harmonie is met elkaar. Extra mooi: Wanneer de klant zichzelf in een ander licht gaat zien, verandert de hele uitstraling op een positieve manier.

Yvonne vertelt ook waarom zij personal stylist is geworden en geeft tips: 

 

Wat doet een personal stylist?

Er zijn veel soorten diensten en werkgelegenheden voor personal stylisten. Hier een aantal op een rijtje:

- Personal shoppings (off- en online)
- Garderobe advies
- Kleur advies
- Figuur advies
- Stijl advies
- Winkel personeel helpen met adviseren
- Toevoeging op events, zoals korte kleuranalyses
- Workshops geven 
- Make-overs
- TV personages kleden

Waarom is het ook wat voor jou?

Houd je van mode en stijl maar ook van werken met mensen? Vind je het een uitdaging om te zien wie de persoon achter de kleding is en daar op in te spelen met het juiste advies? Dan is personal styling zeker wat voor jou. Welicht ben je al de go-to persoon in je omgeving als er kledingadvies nodig is, de modepolitie van je eigne familie en vrienden. Dan heb je al een heel goed startpunt! 

Het mooie aan personal stylist zijn is dat jij een verschil kan maken voor iemand, een lach op het gezicht kan brengen en ze met andere ogen naar zichzelf laten kijken. Door jouw advies zullen mensen het minder moeilijk vinden om te winkelen en meer zelfvertrouwen hebben. Kleden wordt een feestje in plaats van een zoektocht. 

Your Style Lab | Word personal stylist

Wil jij ook personal stylist worden? Ga ervoor! Bij onze cursus van 10 weken krijg je nu een volledige basis om als personal stylist aan de slag te gaan. Check voor meer informatie: Personal Styling Cursus.

- Annick

Home   /   Blog   /   Wat is personal styling?