2 trends: Shiny Metallics & de Slipdress

Andrea   16 juli 2015   2325 x bekeken  
Trends

Dit jaar kwamen er op de catwalk veel glimmende materialen voorbij. Vooral broekpakken, schoenen, tassen en tops werden uitgevoerd in metallic stoffen, pailletten, lurex en hoogglans satijn. Metallics zijn erg opvallend, zorg er daarom voor dat je ze altijd combineert met rustige items.

Ben jij een warm kleurtype? Ga dan voor metallics in goud. Ben je een koel kleurtype? Dan staan metallics in zilver je beter. Sieraden zijn dit seizoen ook  groot en opvallend en daarbij is de strassteen terug in het modebeeld. Op de catwalk kwamen ook veel feestjurken voorbij, voornamelijk in de vorm van een slipdress.

De slipdress is jaren uit het modebeeld geweest maar maakt nu een comeback. Het kledingstuk werd in de jaren ’90 bedacht door ontwerper Narciso Rodriguez. Een slipdress is een minimalistisch, soeplvallend, nachthemdachtig jurkje met spaghettibandjes, vaak met een lengte tot de knie of over de knie. Het jurkje werd toendertijd meestal gedragen met hoge pumps en blote benen.

Door de ‘cut on the bias’ techniek (schuin van draad knippen) valt de jurk soepel om het lichaam en worden vrouwelijke vormen benadrukt. Een slipdress is vaak eenvoudig en elegant en daardoor geschikt voor veel verschillende gelegenheden. De meeste figuurtypes komen prima weg met dit jurkje, alleen kunnen spaghettibandjes er wel voor zorgen dat brede schouders benadrukt worden.

 
Your Style Lab | trends Metallics en de slipdress
 

Zin in metallics en een slipdress?

Let’s party!

     
Your Style Lab | Goud Vest Modemusthaves Your Style Lab | Goude broek Supertrash Your Style Lab | La Perla Slipdress Zalando
 Modemusthaves €20,00  Supertrash €49,90  La Perla bij Zalando €159,95
     
Your Style Lab | Pailetten top Supertrash Your Style Lab | Pailetten shortje Supertrash Your Style Lab | Pailettentasje Mango
 Supertrash €64,90  Supertrash €49,90  Mango €34,99
     
 
Your Style Lab | Gratis stijladvies
 
Home   /   Blog   /   2 trends: Shiny Metallics & de Slipdress