De Tartan Ruit

Andrea   23 november 2015   4391 x bekeken  
Trends

Checkmate

De tartan is een geruite, wollen stof waar de bekende Schotse kilt van wordt gemaakt. De stof staat ook wel bekend als de Schotse ruit. Het is een trend die om de paar jaar weer verschijnt op de catwalk en die door bijna elke designer wel op een bepaalde, eigen manier verwerkt kan worden in een collectie. Dit seizoen zagen we de trend vooral bij Moschino, Marc Jacobs en Chanel. Het motiefje wordt toegepast op alle soorten kledingstukken en accessoires. Je ziet het dessin in verschillende kleuren, maar de bekendste kleurencombinatie van de tartan is rood met zwart. Deze print heeft het ultieme herfst-gevoel en is daarmee uitermate geschikt voor je najaars – en wintergarderobe.

Lekker stoer

Je kunt deze stof op een stoere manier dragen waarbij je ‘m combineert met kenmerken van de punk stijl. Denk hierbij aan een combinatie van zwart leer en sieraden met studs. Daarnaast kun je dit dessin juist ook heel vrouwelijk dragen in een rokje gecombineerd met een witte blouse en pumps.

Als je lekker wil opvallen draag je dit stofje in de vorm van een blouse, jurk of tuniek. Voor een wat rustigere look met een opvallend detail kies je voor een sjaal. 

     
Your Style Lab | Tuniek met ruit Asos Your Style Lab | Mango jas met ruit Your Style Lab | Sjaal Ruit Boohoo.com
     
Your Style Lab | Blouse met ruit Boohoo.com Your Style Lab | Jurk ruit Boohoo.com Your Style Lab | Costes vest ruit
     
     

Wanneer je zo een ruit draagt kun je de rest van je outfit rustig houden, je item met tartan ruit is je eye-catcher! 

Home   /   Blog   /   De Tartan Ruit