Fashionably Fair

Leonie   07 februari 2014   4351 x bekeken  
Trends

De grote modeconcerns zijn de laatste jaren zich steeds bewuster gaan bezig houden met het proces van kleding maken.

Ook H&M stelt zichzelf steeds vaker de vraag ‘wat is het effect van onze manier van kleding produceren op ons milieu?’.  In 2011 kwam H&M al met de Conscious collectie, een ecologisch duurzame kledinglijn. 

Sinds een jaar verzamelt H&M oude/versleten kleding over de hele wereld. Van deze kleding heeft ontwerper Jon  Loman de jeans collectie ‘Capsule’ ontworpen.  De jeans collectie voor mannen en vrouwen ligt vanaf eind februari dit jaar in de winkels. Nog heel even wachten dus!

Your Style Lab | Eco fashion Your Style Lab | eco fashion H&M
Foto: Fashionbeans.com  Foto: Lecitykitty.com
   

De laatste jaren zijn er ook veel verschillende mooie eco fashion brands opgezet, zoals Kuyichi, Studio Jux, Alchemist  en L’herbe rouge.  Het fijne van deze modemerken is dat de stoffen die gebruikt worden altijd van natuurlijke materialen worden gemaakt. Hierdoor zijn de stoffen altijd fijn om te dragen. 

Kuyichi 

Your Style Lab | eco fashion Your Style Lab | Kuyichi

Foto's Campagne: 
Fotograaf: Kevin Rijnders
Haar & Make-up: Joyce Clerkx

 

Studio Jux 

Dit jonge label is ontstaan door een reis in India. De stijl van dit label is clean en kleurrijk. 

 

Alchemist

De soepel vallende stoffen waar Alchemist mee werkt geven je outfit een super vrouwelijke touch. Alchemist is aangesloten bij Made-by. Deze Europese non-profit organisatie ondersteund modemerken die een duurzame productie willen opzetten en geven advies.  Wil je weten welke merken zich ook bij Made-By hebben aangesloten kijk dan op de website van Made-By.
Your Style Lab \ Alchemist
 

L’herbe Rouge

De basis waaruit L’herbe Rouge werkt is hoe een kledingstuk gedragen wordt.  De materialen die gebruikt worden zijn afkomstig van biologische boerderijen.  

Your Style Lab | l'Herbe rouge
 

Wil je deze merken eens passen en voelen? Ga dan naar Nukuhiva. Deze fair fashion winkel van Floortje Dessing verkoopt deze merken in Utrecht en Amsterdam. 

Your Style Lab | Nukuhiva
Home   /   Blog   /   Fashionably Fair