Hoe draag je overknee laarzen?

Annick   01 november 2016   5544 x bekeken  
Trends

Overknee laarzen zie ik op dit moment haast overal: in schoenenwinkels, in webshops, op fashionblogs en op de catwalk. Waar ik ze alleen nog niet veel zie, is op straat. Niet zo gek, want ik snap dat het een uitdaging kan zijn om zulke lange laarzen te combineren. Hoe zorg je ervoor dat je look niet goedkoop, ordinair of te jeudig oogt? Wat voor overknee laarzen kun je het beste kiezen? Die vragen beantwoord ik in deze blog.

Welke overknee laarzen kies je?

Overknee laarzen zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Het ene paar is dus het andere niet. Zo zijn er laarzen tot net over de knie, laarzen die bijna tot je lies komen en alle lengtes daar tussenin. Dan zijn er overknee laarzen met een hoge hak, een lage hak en die helemaal plat zijn. Verder kan het materiaal verschillen van (nep)leer tot suède tot zelfs fluweel. En ook de kleur kan variëren: van relatief veilig zwart tot lichtbeige en knalrood. Wat mij betreft zijn zwarte of bruine, platte overknee laarzen het meest toegankelijk voor alledag. Qua materiaal vind ik suède erg stijlvol, omdat het zo’n “rijke” stof is. Maar uiteraard is dat een kwestie van smaak.

Your Style Lab | Overknee laarzen

bron: Extrapetite

Een panty, een legging of toch een broek?

Voor blote benen is het geen weer meer, dus alleen al om die reden valt die optie voor nu af. Combineer je overknee laarzen dan met een panty, een legging of een broek? Uiteraard kan het allemaal, maar het is handig om met een paar dingen rekening te houden. Zo is een panty meestal vrij glad. Het risico daarvan is dat je overknee laarzen afzakken. Dit is uiteraard niet praktisch en niet comfortabel. Let hier dus op als je de laarzen past! Een ander attentiepuntje is dat een broek vaak een stuk dikker is dan een panty. Ben je van plan om je laarzen te combineren met een broek, zorg dan dat de laarzen ruim genoeg zijn om ze over een broek te dragen. Mijn derde advies is om bij overknee laarzen een panty, legging of broek te dragen in een rustige kleur. Denk aan zwart, bruin, beige, grijs of eventueel wit. Een felle kleur is snel too much, omdat lange laarzen op zichzelf al eyecatchers zijn. Ook fijn: Als je dezelfde kleur laarzen en legwear draagt, lijken je benen extra lang.

Your Style Lab | Overknee laarzenYour Style Lab | Overknee laarzen

Bronnen: 
Florasrunway
southerncurlsandpearls

Casual of chic?

Misschien verwacht je het niet, maar ik vind overknee laarzen veelzijdig. Je kunt ze namelijk met veel stijlen combineren. Van preppy tot boho en van casual tot artistiek. Of je de laarzen casual of juist gekleed draagt, zal waarschijnlijk van de gelegenheid afhangen. In principe ben ik meer een voorstander van casual. Want overknee laarzen – zeker zwart, plat en suède, zoals ik ze eerder omschreef- kunnen best netjes zijn. Houd je de rest van je outfit ook net, dan is het risico dat je look wat stijf of truttig wordt. Combineer je de laarzen relaxed en laidback, dan kan er niet zoveel misgaan. Denk bijvoorbeeld aan een sweater, een t-shirt dress, een bikerjack of een oversized vest. Wees in ieder geval vooral niet bang om overknee laarzen met stoere items te combineren. Het contrast is juist leuk!

Voor elke leeftijd

Mooie overknee laarzen kunnen op elke leeftijd. Echt! Voel je je “te oud” voor overknee laarzen, probeer dan eens de volgende suggesties.

-        Een rok die lang genoeg is. Bij voorkeur tot net boven de knie. Zo zie je nog dat je overknee laarzen draagt, maar heb je niet het gevoel dat je in een minirokje loopt.

-        Een zwarte skinny jeans. Die staat prachtig bij zwarte overknee laarzen. Doordat het onderste gedeelte van je lichaam één kleur is, oog je optisch langer.

-        Een A-lijn jurk. Dit vind ik een betere optie dan een jurk van bijvoorbeeld stretchstof. Die laatste kan in combinatie met overknee laarzen wat ordinair worden.

Veel shop- en styleplezier!

- Suzanne

Your Style Lab | Fashion blogger Suzanne van Schaik

bron header: 
Sequinsandthings
Notyourstandard
Billuca
Home   /   Blog   /   Hoe draag je overknee laarzen?