Trends voorjaar 2015

Leonie   18 oktober 2014   3387 x bekeken  
Trends

De shows voor het voorjaar van 2015 zijn weer geweest en wat zijn we verrast en geïnspireerd door de mooie prints, stoffen en kleurpaletten.

We hebben een aantal trends voor je op een rij gezet die je in het voorjaar zeker terug gaat zien in de winkels.

 

Asymmetrie

Your Style Lab | Trend voor jaar 2015 Asymmetrie
 

Weet je nog? De geplooide rok van twee seizoenen geleden die aan de achterkant langer doorliep dan aan de voorkant? Deze trend zet zich nog verder door tot een totale asymmetrische look. Vooral de asymmetrische rok wordt een grote hit en maakt je outfit spannend en geeft een sexy uitstraling. Ja dat horen jullie goed, sexy mag weer! Marni geeft aan deze trend nog een extra twist door het gebruik van grove plooien. Dit maakt de outfit extra vrouwelijk.

Voor de winter zie je het gevoel van asymmetrie ook al een beetje terugkomen, kijk maar naar deze outfits van COS. Dan kun je stiekem al gewoon een trendsetter in de winter zijn. 

     
Your Style Lab | Asymmetrisch gevoel voor Herfst/Winter 2014 Your Style Lab | Asymmetrisch gevoel voor Herfst/Winter 2014 Your Style Lab | Asymmetrisch gevoel voor Herfst/Winter 2014
Rok met plooien en subtiele asymmetrie Korte rok met asymmetrische lijnen Halflange rok met asymmetrische lijnen
     

Gelaagdheid

Your Style Lab | Gelaagdheid
 

Dat comfortabel een uitgangspunt is die de laatste tijd door veel ontwerpers wordt gebruikt, is geen geheim. Dit is bijna geen trend meer te noemen, maar zoals Elle dit altijd mooi in hun stijlboek omschrijft als een ‘classic’. Een trend die je voor langere tijd in het modebeeld terug ziet komen.
De huidige modehuizen zijn nog lang niet klaar met comfortabele kleding en voegen daar in het voorjaar van 2015 een extra ingrediënt aan toe, namelijk gelaagdheid. Van fijn katoen, linnen en zijde stoffen creëren zij subtiele laagjes waarin je heerlijk kunt relaxen of er een zakelijke twist aan kunt geven zoals Hermès dat doet. Super comfortabel, maar door het gebruik van luxe stoffen perfect voor een casual Friday in het voorjaar.  

Wil jij deze winter alvast oefenen met het maken van laagjes? Daar heeft COS ook alvast over nagedacht. Deze outfits zijn perfect om de gelaagdheid alvast te vertalen naar deze winter. 

 
Your Style Lab | Gelaagdheid voor Herfst/Winter 2014 Your Style Lab | Gelaagdheid voor Herfst/Winter 2014
V-nek jurk + klokrok + leren hak  Cardigan + klokrok + leren hak
   

Chanel

Natuurlijk moeten we het ook over de Chanel show hebben die zowel op mode en maatschappelijk gebied veel te melden had. HeforShe de organisatie die zich inzet voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen en waarvoor Emma Watson een ontroerende en geweldige speech gaf bij de UN had daar een groot aandeel in.
Karl Lagerfeld was zo geïnspireerd door de organisatie dat hij zijn modellen tijdens de finale van de show met protestborden rond liet lopen. 

 
Your Style Lab | Chanel show spring/summer 2015 Your Style Lab | Chanel show spring summer 2015
   

Dan natuurlijk even over de kleding. Het opvallendste aan de show van Chanel was het gebruik van de krijtstreep. De krijtstreep zag je op glanzende stoffen, in het wit of donkerblauw en dit alles ook nog eens met elkaar gecombineerd. Een totale herontdekking van de krijtstreep dus en zeker niet saai. 

 
Your Style Lab | Chanel krijtstreep spring summer 2015 Your Style Lab | Chanel krijtstreep spring summer 2015 Your Style Lab | Chanel krijtstreep spring summer 2015
Home   /   Blog   /   Trends voorjaar 2015