Do It Yourself blijft leuk

Het is altijd leuk om creatief bezig te zijn. Fijn om na een drukke werk- of studiedag even je hoofd leeg te maken. Dan kan creatief bezig zijn heel goed werken. Nou kan het ook goed werken voor jou om te gaan sporten of een andere activiteit. Maar in veel gevallen kan creatief bezig zijn ook werken. Nou hoef je niet de nieuwe Bob Ross te worden natuurlijk of helemaal uit te pakken met epoxy lijm. Begin daarom ook altijd klein en wat je kan, dan blijft het ook leuk om te doen.

Kijk wat jij leuk vindt om te doen

In dit soort gevallen is het dus heel belangrijk om te kijken wat jij leuk vindt om te doen. Vindt jij het leuk om te gaan tekenen of juist om te gaan schilderen. Dan ga dat vooral ook doen. Vind je dat je er niet heel goed in bent, kan je altijd hulp stukjes halen. Zo kan je schilderen op nummertjes, zo weet jij precies welke kleur waar moet komen en hoef je vooral ook zelf niet na te denken over wat je gaat schilderen. Dat scheelt ook weer een hoop.

Als jij het leuk vindt om eventueel te gaan breien of te naaien, dan kan je dat ook altijd doen. En dan begin vooral ook klein. Zo kan je de kleine kneepjes onder de knie krijgen en kan je steeds groter denken. Dat is natuurlijk helemaal leuk.

Je hoeft er niet gelijk een ster in te zijn, onthoud dat goed

Je begint natuurlijk met een hobby, dat betekend ook dat je er in het begin misschien niet gelijk super goed in bent. Dat kan natuurlijk. Je bent in het leven er ook om te leren. En dat betekend ook wanneer je met iets nieuws begint, je het ook nog moet leren. En dan ga je stapje voor stapje vooruit. Dus geef niet gelijk op wanneer het niet lukt zoals je het graag zou zien. Maar zet door. Onthou ook goed dat je het doet om te ontspannen en om je hoofd leeg te maken. Niet om uiteindelijk nog meer stress te krijgen omdat het niet lukt. 

Dus ga er lekker voor zitten. Denk na wat je wilt gaan doen en maak zo lekker jouw hoofd leeg. En of je dat nou creatief gaat doen, doet door te sporten of misschien wel doet door lekker een boek te lezen. Jij weet uiteindelijk wat voor jou goed werkt.

Gerelateerde berichten

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een vloer?

Als je binnenkort gaat verhuizen naar een nieuwe woning, dan zul je de nieuwe woning ook weer in moeten richten met meubels. Een van de belangrijkste onderdelen…