Hoe meet ik mijn maten

Er zijn een aantal maten die belangrijk zijn om op te meten als je wilt weten welke maat kleding je hebt. Wat heb je hiervoor nodig? Onderstaande informatie en natuurlijk een meetlint! Zeker met online shoppen kan het geen kwaad om je maten goed op te nemen. Let er altijd op of webshops extra vermelden dat de kleding eventueel wat strakker of wat wijder valt.

Bh maat

Elke vrouw weet dat dit een lastige is. Hoe vaak komt het niet voor dat je bh niet lekker zit? Dat is niet zo gek, onderzoek heeft namelijk aangetoond dat ruim driekwart van de vrouwen in Nederland de verkeerde bh maat draagt. Om de juiste maat te weten te komen kun je twee dingen doen: het op laten meten in een winkel, of het zelf opmeten. Het laatste doe je als volgt:

   
Your Style Lab | Onderwijdte en bovenwijdte meten

Meet de onderwijdte (A) net onder je borsten

Meet je bovenwijdte (B) onder je armen over het volste gedeelte van je borsten. 

Je onderwijdte geeft de omvangsmaat weer, in combinatie met de bovenwijdte kom je op de juiste cupmaat uit. 

   

Je kunt de juiste maat in onderstaande tabel opzoeken. Het cijfer in de bhmaat is het aantal centimeters van de omtrek onder je borsten en de borstomvang bepaalt de cupmaat.

 
Your Style Lab | Bh maten
 

Het is erg belangrijk dat je je juiste bh maat weet. Een bh met de juiste pasvorm geeft je de nodige steun en kan je borsten groter of kleiner laten lijken, maar net wat bij jou past. Het zit lekker, zodat je niet met een grote zucht van verlichting aan het eind van de dag je bh in de hoek van de kamer hoeft te gooien (al is dat af en toe wel lekker) en geeft je borsten een mooie vorm.

Lingerie is de basis van je kleding, als deze niet goed zit, zal de rest van de outfit ook minder flatteren. Met de juiste bh valt je top of blouse mooi om je boezem en krijg je vanzelf meer zelfvertrouwen. Deze regel geldt trouwens ook voor je slip. Koop nooit een slip die te klein is, als de randen ergens snijden dan is hij te klein. Wanneer de rand snijdt zal je dat in de bovenkleding ook terug zien. Kies dus voor ondergoed dat goed zit en ook past bij jouw lichaam, of dit nou een string, brazilian of boxer is. Probeer ook eens een shapewear broekje, body of jurkje, dit kan wonderen doen voor wat extra rondingen en maakt alles mooi glad.

Taille en heupwijdte

Ook de maten van je taille en heup zijn erg belangrijk om op te meten. Vooral bij het kopen van broeken is dit een must. De combinatie van de borstomvang, de taille en heupen geven je ook je algemene confectie maat. Vaak hebben merken op een website een eigen tabel staan waarin je je metingen kunt vergelijken. Bij verschillende webshops zal je een andere maat hebben. Vooral bij Italiaanse en Spaanse merken als Zara en Mango vallen de broeken altijd wat kleiner en smaller.

 

   
Your Style Lab | taillewijdte en heupbreedte meten

Taillewijdte meten

Je taille (C) meet je over je navel, let op dat je de centimeter niet te strak trekt, hou een vinger tussen je lijf en de centimeter. 

Heupbreedte meten

Je heupen (D) meet je over het breedste gedeelte van je billen. Doe dit ook met een vinger ertussen, net als bij de taille. 

   

 

Binnenbeen lengte

Goed om te meten, vooral bij het kopen van een wijdere broek. Je wilt immers niet dat je straks op de broek loopt of dat het mooie wijde model te kort valt. Let wel op, niet iedere webshop werkt met binnenbeen lengtematen. Kijk altijd even of ze in een tabel aangeven waar je jouw binnenbeen lengte kunt gebruiken om je broekmaat te bepalen. 

Je binnenbeen lengte meet je vanaf je kruis langs je binnenbeen tot aan de grond.

Your Style Lab | binnenbeen lengte meten
Home   /   Hoe werkt het?   /   Maat opmeten